El Joventut i l'Hospitalet inauguren el Torneig de bàsquet BBVA de Sant Julià

La competició se celebrarà en 31 pistes de quatre comarques | Hi participaran 203 equips que disputaran més de 500 partits

Primer partit del Torneig, que va enfrontar el Joventut de Badalona i l'Hospitalet
Primer partit del Torneig, que va enfrontar el Joventut de Badalona i l'Hospitalet | Irene GVinyet
Irene Giménez Vinyet
05 de setembre del 2014
Primer partit del Torneig, que va enfrontar el Joventut de Badalona i l'Hospitalet Foto: Irene GVinyet

La 30a edició del Torneig de Bàsquet BBVA de Sant Julià de Vilatorta va obrir aquest dijous amb la roda de premsa de presentació de l'esdeveniment i el partit inaugural que va enfrontar el FIATC Joventut de Badalona amb C.B l'Hospitalet de la categoria Junior masculí preferent.

Aquest any, el torneig endarrereix les seves dates i es disputarà aquest primer cap de setmana de setembre, els dies 5, 6 i 7, per tal de facilitar la inscripció. En total, hi haurà 203 equips i es disputaran més de 500 partits en 31 pistes de quatre comarques: Sant Julià de Vilatorta, Calldetenes, Gurb, Vic, Taradell, Hostalets de Balenyà, Manlleu, Torelló, Tona, Roda de Ter, l'Esquirol, Prats de Lluçanès, Montesquiu, Olost, Sant Hipòlit de Voltregà i Centelles, d'Osona; Sant Hilari Sacalm i Arbúcies, de la Selva; Ripoll, del Ripollès; i Aiguafreda i la Garriga, del Vallès Oriental.
 
A la roda de premsa que van oferir els alts càrrecs i organitzadors es van comentar diferents punts a tenir en compte al llarg dels tres dies de joc, per tal del bon funcionament de l'esdeveniment. Miquel Sans, president del Bàsquet Sant Julià, explicava que el torneig compta amb deu pistes Sant Julià, nou a l'aire lliure. En vista de les previsions meteorològiques per aquest cap de setmana, l'organització ja té preparades solucions: “Si plou, tenim reservats nou pavellons a altres localitats, però en cas de dubte aneu sempre a la pista assignada inicialment”, deia Sans.
 
D'altra banda, des de l'organització es va voler destacar que el torneig, més enllà de potenciar l'esport, també ofereix activitats molt diverses: “Hi ha un carrilet que passeja els jugadors pel municipi, comptem amb un espai de descans, el Time Out, es farà el tradicional karaoke i oferim inflables i cistelles a l'exterior del recinte pels més petits", deia Emili Salgado.
 
Joan Carles Rodríguez, alcalde de la vila, manifestava l'agraïment del poble a la gent que aposta pel torneig i es mostrava “molt satisfet per aquesta 30a edició i orgullós dels més de 200 voluntaris i organitzadors”.

A l'acte de presentació també es va posar èmfasi en recordar que el dissabte es farà un clínic de jugadors amb Pedro Martínez, entrenador de la Bruixa d'Or, i també un clínic mèdic.
 
Finalment, des de la direcció es va recordar als assistents la vessant més social amb el recapte d'aliments “Fes la teva cistella”. L'objectiu és aconseguir més de 2.000 quilos de menjar que aniran destinats a Càrites i Banc d'aliments , amb l'ajuda de Creu Roja i l' Ajuntament de Vic .
 
A continuació es va disputar el partit inaugural entre el FIATC Joventut Badalona i l'Hospitalet, on els badalonins es van imposar per 70 a 60 punts, en un partit intens i amb molta expectació, tant a les banquetes com a la grada.

Es pot fer un seguiment dels partits i consultar tots els resultats a través del Twitter oficial del torneig i també pel facebook.
 

El Torneig de Bàsquet BBVA de Sant Julià celebra els 30 anys amb canvi de dates


Roda de premsa inaugural de la 30a edició del Torneig de bàsquet de Sant Julià Foto: Irene GVinyet