El Lluçanès proposarà una consulta per accelerar el reconeixement de la comarca

El president del Consorci reunirà la setmana que ve els alcaldes dels 13 municipis

Redacció Osona.com
04 de setembre del 2014
Actualitzat el 20 d'octubre a les 11:47h
El president del Consorci del Lluçanès, Lluís Vila, convocarà la setmana que ve els 13 alcaldes dels municipis del Lluçanès per valorar la situació i decidir els propers passos a fer per a l'obtenció de l'oficialitat de la comarca.

D’acord amb les opinions expressades pels alcaldes en reunions anteriors, en aquesta trobada es podria acordar pactar amb la Generalitat les condicions per dur a terme una consulta en el marc de la nova llei que aprovarà el Parlament. D’aquesta manera, “els ciutadans del Lluçanès podrien reafirmar oficialment i en el mínim espai de temps possible la seva voluntat, repetidament manifestada, d’esdevenir una nova comarca de Catalunya, i que aquest recolzament donés pas definitivament a la creació de la comarca que, cal recordar, ja ha superat els passos legals que es demanaven en l’anterior llei d’organització territorial”, diu el Consorci en una nota.

Si el resultat de la possible consulta resultés favorable, els alcaldes instarien el Parlament a reconèixer la nova comarca per tal que sigui efectiva el més aviat possible i en igualtat amb la resta de comarques de Catalunya, afegeix la nota, en clara referència al Moianès. Recordem que la Generalitat ja té a punt els tràmits per aprovar el decret llei que faci oficial la comarca del Moianès, una decisió que no ha agradat massa al Lluçanès, on es considera que els dos processos haurien d’anar paral·lels.