El Museu Episcopal de Vic prepara dos viatges culturals a Etiòpia i Armènia

L'objectiu de les expedicions és conèixer diferents punts del món que tenen alguna relació amb el museu i el seu fons

Irene Giménez Vinyet
04 de setembre del 2014
Etiòpia serà un dels destins escollits pel Museu Episcopal de Vic. Foto: MEV

El Museu Episcopal de Vic
(MEV) oferirà viatges culturals a diferents punts del món que tenen alguna relació amb el museu i el seu fons. El museu posa en marxa aquesta nova iniciativa conjuntament amb l'Agència de turisme cultural i religiós Ruth Travel, amb dos viatges culturals programats per als pròxims mesos, que tindran com a destí Etiòpia i Armènia. L'objectiu és oferir viatges que permetin, amb el MEV com a punt de partida, donar una visió global de l'art i la cultura.
 
El primer dels viatges serà al nord d'Etiòpia, programat per finals de gener. Etiòpia, un país gairebé equatorial, és la terra on neix el Nil Blau que rega Egipte. Amb un accés difícil durant segles, és el lloc de confluència de les cultures àrab, centreafricana i egípcia, o després, del cristianisme copte, d’una enigmàtica presència hebrea i de la primera expansió de l’Islam al continent africà. Etiòpia sorprèn per la conservació de profunds valors religiosos en la seva configuració social i cultural. El seu art, arrelat a la iconografia tradicional de tradició oriental des de fa molts segles, interpel·la l’art medieval tant pels seus punts en comú com pels seus nombrosos contrastos.
 
La segona expedició, prevista pel juliol del 2015, és una visita per conèixer Armènia. Aquest viatge es relaciona amb la inquietud que al seu dia el bisbe Josep Morgades, fundador del MEV, i l’escriptora vigatana Maria Àngels Anglada, van mostrar per la sort del poble armeni que va patir un dels genocidis més importants del segle XX. Armènia és el país on Noè va desembarcar de l’Arca, segons la tradició bíblica, i on és situat l'Edèn, lloc on segons la tradició armènia van portar els apòstols Judes, Tadeu i Bartomeu la relíquia de la Santa Llança (de Longí). És el primer país que adopta el cristianisme com a religió d’estat l’any 301 dC., i ha estat salvaguarda del cristianisme des de la seva identitat com a nació.
 
Totes les persones interessades a participar en “Els viatges del Museu” poden consultar els diferents programes i activitats des del mateix web del Museu Episcopal de Vic i des del web de Rut Travel . També es poden fer les sol·licituds d’informació personalitzada al telèfon del 93 886 9360 o al correu [email protected]

Josep Maria Riba, director del Museu Episcopal de Vic, i Bàrbara Virgil, de Ruth Travel, a la presentació davant la premsa. Foto: MEV
Arxivat a