La FMC defensa que els presumptes sobresous s'ajustaven a «criteris propis»

Comencen a declarar els alcaldes imputats, entre els quals tres osonencs

EP/RF
04 de setembre del 2014
La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) ha defensat aquest dimecres, coincidint amb les primeres declaracions als jutjats dels alcaldes imputats, que els presumptes sobresous cobrats per 44 alcaldes s'ajustaven a "els criteris propis" de l'entitat. Els alcaldes estan imputats per presumptament cobrar sous encoberts justificats com dietes i desplaçaments.
 
"Les compensacions econòmiques per dedicació i responsabilitat exercida al comitè executiu de la FMC s'ajustaven als criteris propis d'una associació", ha argumentat l'entitat en un comunicat. La federació ha dit que manté la seva "total confiança en la justícia", i ha exalçat la tasca feta pels alcaldes membres de la FMC, que han treballat per al municipalisme i sempre han estat prop dels ciutadans.
 
La FMC ha recordat que agrupa 659 municipis, fet que suposa un 91% de la població de Catalunya, i és una associació que representa als ajuntaments catalans que defensa els seus interessos i acosta la realitat municipal a les altres administracions.

Entre els 40 alcaldes imputats, n’hi ha tres d’osonencs: Miquel Arisa, alcalde de Centelles i actual membre del comitè executiu i president de la comissió sectorial de Petits Municipis de la FMC; Josep Maria Freixanet, alcalde d’Olost i president de la comissió sectorial d’Educació de la FMC; i  Pere Prat, alcalde de Manlleu i exvicepresident de la FMC. En el cas d’Arisa, la quantitat percebuda va ser de 10.540 euros; la de Freixanet, 5.720 euros; i la de Prat, 4.176 euros.
Arxivat a