Santa Eugènia comença la festa major amb un espectacular dibuix en 3D

L'acte, organitzat per l'ANC Santa Eugènia de Berga, va anar a càrrec del dibuixant Toni Ortiz | Un rua de Carnestoltes i la cercavila dels catalanets, actes destacats de la programació

Irene Giménez Vinyet
04 de setembre del 2014
Toni Ortiz. davant del dibuix 3D que ha fet per a l'ANC a Santa Eugènia de Berga
Toni Ortiz. davant del dibuix 3D que ha fet per a l'ANC a Santa Eugènia de Berga | Adrià Costa
Toni Ortiz. davant del dibuix 3D que ha fet per a l'ANC de Santa Eugènia de Berga, aquest dimecres. Foto: Adrià Costa

La festa major de Santa Eugènia de Berga es va iniciar aquest dimecres, 3 de setembre, al matí, en un acte que va anar a càrrec del dibuixant osonenc Toni Ortiz i que estava organitzat per l'ANC de Santa Eugènia de Berga. La proposta va consistir en dibuixar en 3D una reproducció del campanar de l'església de la població, d'on es desplegaven dues estelades. La realització del dibuix es va allargar fins ben entrada la tarda.
 
A partir de dos quarts de deu de la nit, a la mateixa plaça, es va fer un concert de versions internacionals a càrrec del duet acústic Ater-Covers.

La festa major continuarà aquest dijous, amb un programa ple d'actes per al jovent, amb l'animat sopar jove i la nit Electro Dance al pavelló.

El divendres, 5 de setembre, serà intens: a les set de la tarda comença una rua de Carnestoltes pels carrers del municipi i també la cercavila de catalanets acompanyada per una batucada. Al final del recorregut, ambdues comitives es trobaran a la plaça del poble i iniciaran una batalla musical. Tot seguit es farà el pregó amb els pubills.
 
L'animació i la festa continuaran dissabte amb el sopar popular i el ball del confeti amb l'orquestra Moonlight. Entrada la nit, a la zona esportiva i al pavelló, hi haurà concerts de tots tipus amb punk, rock, patxanga i mestissatge.
 
Tampoc hi poden faltar la cercavila de gegants i grallers de Santa Eugènia, a partir de dos quarts d'una del migdia del diumenge, o les sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa.
 
La festa major s'allargarà fins al diumenge 27 de setembre. Destaquen activitats com la Marxa dels Vigatans, el dia 10, l'estelada de globus organitzada per l'ANC el dijous 11 amb motiu de la Diada o el fi de festa amb el dinar popular.
 

Programa d'actes de la festa major de Santa Eugènia de Berga (PDF)

Recull de galeries de fotos de la festa major de Santa Eugènia de Berga