Vic tempteja un agermanament amb una ciutat de Polònia

Una comitiva de la ciutat de Jaroslaw visita la capital d'Osona

Recepció a l'Ajuntament de Vic
Recepció a l'Ajuntament de Vic | Ajuntament de Vic
Irene Giménez Vinyet
04 de setembre del 2014
Recepció que va oferir l'Ajuntament de Vic als representants de Jaroslaw. Foto: Ajuntament de Vic

Dimarts 2 de setembre va tenir lloc una recepció a l'Ajuntament de Vic, de la representació de la ciutat de Jaroslaw (República de Polònia), on Anna Erra, primera tinent d'alcalde i regidora de Turisme, Comerç i Educació, va donar la benvinguda a Andrzej Wyczawski, alcalde de Jaroslaw; Bogdan Woloszyn, tinent d’alcalde d’assumptes socials; Marga Podgorska i Juli Carbó, responsables de la Fundació Itaca a Polònia; i Ewa Wysocka, periodista de Ràdio Trojka. En la recepció els va acompanyar Lluís Vila d'Abadal, director de l'Atlàntida, qui els va proposar diverses col·laboracions amb festivals de Música de Vic i de Catalunya.

En aquesta trobada es va signar un acord d’intencions per a un possible agermanament de la ciutat de Vic i la ciutat de Jaroslaw. L'objectiu és proporcionar un entorn propici per al desenvolupament i enfortir les relacions internacionals. L’acord expressa la voluntat d’ambdues parts d’organitzar trobades, i convidar i participar en conferències i debats.
 
Al llarg del dia la delegació va visitar la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, amb una altra recepció a càrrec del rector Jordi Montaña, Joan Masnou, vicerector de Relacions Institucionals, i Mercè Prat, cap de l’Àrea de Relacions Internacionals.
 
Els polonesos també van visitar l'agència d'emprenedoria Creacció i així van poder conèixer la vessant més empresarial de la ciutat. La jornada va cloure amb una visita al Museu Episcopal de Vic, on la delegació de Jaroslaw va observar part del patrimoni que té la ciutat.

Anna Erra i Andrzej Wyczawski signant l'acord, dimarts a l'Ajuntament de Vic. Foto: Ajuntament de Vic
Arxivat a