Sant Vicenç de Torelló enceta la festa major

La pujada de la senyera al Castell dels moros obre la programació

Irene Giménez Vinyet
02 de setembre del 2014
Trobada de gegants a la festa major de Sant Vicenç de Torelló. Foto d'arxiu: Joan Parera
 
Sant Vicenç de Torelló celebra la festa major, del 3 al 8 de setembre. La festivitat arrenca amb la pujada de la senyera al Castell dels moros, demà dimecres a les sis de la tarda. Seguidament, a les deu del vespre, es farà el Ressopó poètic a l'Església, un espectacle audiovisual de poesia amb la rapsoda Anna Miralpeix.
 
Dijous, a partir de les vuit de la tarda a l'aula de Cultura, es farà una xerrada sobre la guerra de 1714 “Un combat per la llibertat”, a càrrec de l'historiador Pasqual Bernat, que explicarà quines van ser les causes i conseqüències del conflicte.
 
El divendres tindrà lloc el pregó de festa major a càrrec de Pastorets, i seguidament es farà la proclamació dels pubills. A partir de les deu del vespre, el correfoc dels Diables del Ges inundarà de festa i disbauxa els carrers del municipi.
 
El dissabte serà el torn del concert, les serenates i el ball de festa major, a càrrec de l'Orquestra Venus. I per als més joves, a les 12 de la nit al Parc del Viver, actuaran els grups Sanjays, Joan Colomo i Cube Dj.
 
El diumenge 7 està reservat per la cercavila amb els Gegants a dos quarts d'una del matí, i la cantada d'havaneres a càrrec dels Pescadors de l'Escala, a les sis de la tarda.
 
El fi de festa serà dilluns amb la caminada popular al matí, i l'espectacle infantil “Can Seixanta”, a partir de les cinc de la tarda a la plaça de l'Ajuntament.
 

Programa d'actes de la festa major de Sant Vicenç de Torelló