El Mercat de Música Viva de Vic convoca una nova edició del Premi Puig-Porret

El guardó, dotat amb 10.000 euros, finança la producció d'un espectacle en directe de caire innovador

per J.P., 29 d'agost de 2014 a les 08:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'agost de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) ha convocat una nova edició del Premi Puig-Porret al millor projecte de creació musical. L’objectiu del certamen és facilitar la producció d’un espectacle de música en directe que s’estrenarà l’any següent al Mercat. El guardó, atorgat per la fundació privada Puig-Porret, està dotat de 10.000 euros, xifra que el converteix en el premi musical més important de Catalunya. La fundació privada Puig-Porret està destinada a tasques ciutadanes d’assistència social, beneficència i promoció de la cultura. 
 
Poden optar al premi grups i artistes professionals catalans i/o residents a Catalunya de tots els estils musicals, a excepció de la música clàssica. La presentació de propostes estarà oberta fins al 5 de setembre i el guanyador es donarà a conèixer la nit inaugural del MMVV 2014 i es podrà veure en un escenari al MMVV del 2015.
 
Així, en l’edició d’enguany del Mercat (del 18 al 21 de setembre) es presentarà el projecte vencedor de l’any passat, à càrrec de Xavier Lloses. El guanyador actuarà el dissabte 20 de setembre en dues funcions, a les 20:00 h i 22.00 h, on estrenarà el seu espectacle Nautilus Lab (Orgue de bombolles). Es tracta d'una instal·lació-concert-instrument que puja dalt l’escenari l'orgue aquàtic, un instrument d’aigua i llum sense limitacions polifòniques. Excepcionalment i, a causa del seu format, Nautilus Lab es durà a terme al Temple Romà de Vic.
 
Els projectes que es presentin han d’incloure el títol de la proposta, la descripció de la mateixa, el calendari de producció previst i el currículum dels artistes. Les propostes poden adreçar-se per correu electrònic a mmvv@vic.cat o per correu postal a l’Organisme Autònom de Fires i Mercats de Vic – MMVV (carrer Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals, 5, 2a planta. 08200 Vic). En tots dos casos cal indicar a l’enviament “Premi Puig-Porret 2014”.
 
Valoració del jurat
 
Els criteris de valoració del jurat, que estarà format per sis professionals de reconeguda trajectòria dins la indústria musical, vetllaran per la trajectòria professional artística del responsable de la proposta, la qualitat de la proposta tenint en compte la singularitat i el risc artístic, la viabilitat tècnica i artística del projecte, l’experiència en gestió de projectes artístic calendaritzats, l’adequació del projecte al pressupost assignat i la possibilitat d’aportar una altra font de finançament al projecte si aquest supera la dotació del premi. 
 

Programa i més informació, al web Mercat de la Música Viva de Vic

Recull de galeries del Mercat de la Música Viva de Vic

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació