La multitudinària visita de cigonyes se salda amb 23 aus electrocutades

Els Agents Rurals han recollit els cossos a la zona de la Guixa i Malla

Una de les cigonyes ferides en topar amb un cable elèctric
Una de les cigonyes ferides en topar amb un cable elèctric | Bet Font
Pere Pratdesaba
28 d'agost del 2014
Una de les cigonyes ferides en topar amb un cable elèctric. Foto: Bet Font

El passat dissabte, 24 d’agost, es va poder gaudir d’un gran espectacle visual a l'entorn de la carretera C-17 a la zona de la Guixa, al sudoest del municipi de Vic, quan prop d’un miler  de cigonyes va aterrar en diversos camps de conreu. Aquestes aus, en plena ruta migratòria cap a zones més càlides, van fer nit en aquest indret i l’endemà van seguit el seu recorregut.

L’efemèride també té, però, la seva cara negativa. Fins a dia d’avui, els Agents Rurals d’Osona han recollit un total de 23 cigonyes que van morir en electrocutar-se o rebre un impacte amb diferents tipus de cables elèctrics. “Les cigonyes baixen en grup, de cop, i és molt fàcil que toquin el cablejat, ja que tenen les ales molt grans”, argumenta Quim Dalmau, agent rural. El mateix Dalmau explica que no es tracta d’un fet puntual: “Normalment hi ha molts accidents d’aquest tipus, amb cigonyes i altres aus, com els rapinyaires. En aquesta ocasió, però, ha estat més aparatós perquè la xifra d’exemplars que volava era molt elevada”.

Els Agents Rurals són els encarregats de recollir els cossos de les cigonyes sinistrades, que han estat trobades a la zona de la Guixa i fins i tot en terme municipal de Malla. Després, les aus s’han traslladat al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge, a Santa Perpètua de la Moguda, on un veterinari els farà l’autòpsia per determinar la causa de la mort, que pot ser per impacte amb el cable o per electrocució.

Més informació i fotos, des del bloc de Can Rifà-Font


Les cigonyes, poc abans d'enlairar-se, el passat cap de setmana. Foto: Albert Bagué
Arxivat a