Plataforma Democràtica per Catalunya, nou partit d'Anglada

La crisi de PxC finalitza amb escissió | El líder vigatà estudia presentar-se a les municipals de Vic amb la nova formació

Redacció Osona.com
28 d'agost del 2014
Josep Anglada i Marta Riera, en un ple de Vic. Foto: Adrià Costa

La crisi de PxC , tal com ja va avançar aquest diari , ha finalitzat amb una escissió del partit. Josep Anglada, el fundador que va ser expulsat per la direcció de la formació, ha registrat el nom d’un nou partit, molt semblant al de PxC.

El nou partit es diu Plataforma Democràtica per Catalunya, i es coneixerà amb les sigles de PDxC. Oficialment, va quedar registrat al web del Ministeri de l’Interior el passat 18 d’agost. Els tràmits es van iniciar el maig, però uns errors administratius han posposat la seva publicació.

“El nou partit servirà per presentar-se a qualsevol tipus d’eleccions, ja siguin municipals, autonòmiques o estatals”, ha explicat Anglada aquest matí a Osona.com. “Així m’ho havien demanat antics membres de PxC, inclosos regidors”, ha afegit.

Pel que fa a la candidatura a les eleccions municipals de Vic, Anglada ha descartat la utilització de Plataforma Vigatana, un altre partit que també té registrat, i tot apunta que es canalitzarà a través de PDxC. Anglada no ha confirmat si es presentarà i si ho farà amb aquestes noves sigles, però també ha reconegut que hi ha moltes possibilitats. “Primer engegarem aquest nou projecte i llavors ja ens hi adherirem”, ha apuntat.
Arxivat a