Joana Ortega cita els alcaldes del Moianès per la consulta

La vicepresidenta del Govern convoca el 5 de setembre una cimera a Granera

Quico Sallés
27 d'agost del 2014
Actualitzat el 21 d'octubre a les 12:51h
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, no vol que els alcaldes del Moianès s'encantin amb l'articulació de la comarca. Amb aquest objectiu ha posat fil a l'agulla i, segons ha pogut saber Nació Digital, ha convocat els alcaldes del Consorci del Moianès  a una cimera el proper 5 de setembre a Granera, actualment, al Vallès Oriental. El conclave també ha de servir per concretar els aspectes de la consulta popular sobre la creació de la comarca que pretén impulsar el Departament de Governació, tal com ja va publicar aquest diari. Collsuspina és l'únic municipi osonenc que queda integrat al Moianès.

El Govern ja té a punt tots els papers per impulsar aquest any el projecte de llei que permetria crear la nova comarca. Abans, però, vol que la decisió també se sotmeti a votació dels seus habitants.

La futura comarca del Moianès seria la 42a del país i estaria formada pels municipis de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l'Estany, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja, Santa Maria d'Oló i Moià, que en seria la capital. Aquests municipis pertanyen actualment a les comarques del Bages, el Vallès Oriental i Osona.