L'escultor Emili Armengol interpreta la simbologia celta

L'artista resident a Rupit exposa a Sant Joan de les Abadesses

Irene Giménez Vinyet
25 d'agost del 2014
Emili Armengol, escultor barceloní resident a Rupit, és l'artista escollit per exposar a l'Espai Art l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses. La inauguració de la mostra tindrà lloc el 5 de setembre a les set de la tarda i es podrà veure fins al 19 d'octubre.

“Les tres dimensions de les runes" és una interpretació d'Armengol de 24 caràcters de la simbologia celta i que utilitzaven es druides en els seus escrits. Cada un d'aquests signes té una funció més enllà d'un alfabet, ja que té un concepte i significat particular com la protecció, l’èxit, la mort, el canvi o les decisions.
 
L'artista ha transformat els símbols gràfics plans que també ha expressat de forma pictòrica i els hi ha donat volum, respectant sempre els traços bàsics de l’alfabet rúnic però dotant-los de presència en l’espai.
 
Per fer-ho, Armengol ha utilitzat planxes de bronze, acer inoxidable i acer patinable. Després, les talla, les tensa i les solda per crear les seves obres amb una voluntat arqueològica, històrica i estètica a la vegada.
 

Més informació de l'artista i vídeo