Un total de 18 empreses de la Catalunya Central reben els ajuts LEADER

La quantitat total repartida entre les 18 empreses és de més de 462.000 euros i els ajuts han permès generar 15 llocs de feina i consolidar-ne 60 més

Redacció Osona.com
03 d'agost del 2014
Un total de 18 empreses s’han beneficiat durant aquest any dels ajuts LEADER, que gestiona l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central. El maig, es van certificar sis ajuts per a empreses del Berguedà, Moianès, Lluçanès i els municipis de Mura, Talamanca, Gaià, Muntanyola i Santa Eulàlia de Riuprimer i, properament, se’n certificaran 12 més. 
 
Els ajuts LEADER es desenvolupen dins del marc de l’Eix 4 Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya i estan cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d’Agricultura de la Generalitat. En concret, els ajuts van dirigits a aquelles empreses i autònoms que vulguin crear, millorar o ampliar les seves empreses des de la transformació i comercialització dels seus productes agraris, per la creació i desenvolupament de microempreses i pel foment d’activitats turístiques o de millora del patrimoni rural. 
 
Pel que fa a la quantitat, s’han repartit 462.390,05 euros entre les 18 empreses beneficiàries dels ajuts, dels quals 102.856 aniran destinats a empreses de comercialització i transformació alimentària, 340.490 per a microempreses i 19.033 per a activitats turístiques. 
 
A més, aquestes inversions suposaran la creació de 15 llocs de feina i la consolidació de 60 llocs més, un fet que contribuirà a la generació d’activitat econòmica i a la creació i consolidació d’ocupació en aquests territoris, ha assegurat l'associació.