Calldetenes presenta el nou espai de Les Adoberies

Al projecte hi han col·laborat voluntaris, monitors i brigada

Irene Giménez Vinyet
03 d'agost del 2014
Voluntaris del camp de treball a Les Adoberies
Voluntaris del camp de treball a Les Adoberies | Ajuntament de Calldetenes
Les Adoberies de Calldetenes s'habiliten al passeig. Foto: Ajuntament de Calldetenes

Un centenar de persones van assistir, dimecres 30 de juliol, a l'acte de cloenda de la segona edició del projecte del voluntariat ambiental “Les Adoberies 2014”, on es va presentar el nou espai al poble.
 
El projecte, que ha durat tot el mes de juliol, consistia a adequar la zona de Les Adoberies i fer-la agradable al passeig. Hi han col·laborat un grup de joves voluntaris, monitors i la brigada municipal de Calldetenes.
 
L'acte, amb gran participació per part dels veïns del municipi, es va dividir en dues parts: a la primera, van tenir lloc els parlaments i l'entrega de diplomes; L'espai va ser presentat per Marc Verdaguer, alcalde de Calldetenes, i Eva Freixa, regidora de joventut, que van voler agrair a tothom que havia participat al projecte la seva col·laboració. A més, els monitors i joves van explicar l'organització del camp de treball, els aprenentatges adquirits i les tasques de millora realitzades.
 
En la segona part de l'esdeveniment es va convidar als assistents a un petit refrigeri i a passejar per la zona, decorada per a l'ocasió.
 
El projecte, format per un grup de 20 voluntaris, consistia a millorar la zona de l'antiga casa de Les Adoberies. Així doncs, s'ha construït una petita bassa, una zona de pícnic, s'ha restaurat el parc infantil, s'ha netejat la zona i s'ha recuperat la caseta del pou i un antic mur de pedra.
 
Els joves col·laboradors s'han format en tasques de fusteria, paleta i jardineria, i a més, han participat en activitats artístiques com un taller de cistelleria o la descoberta de la història de l'antiga casa i de la vegetació de la zona.
 
Durant el camp de treball s'han volgut potenciar aspectes com el treball en equip, la iniciativa personal, la sensibilització amb l'entorn i d'altres habilitats tècniques i socials. 
 
Voluntaris del camp de treball a Les Adoberies. Foto: Ajuntament de Calldetenes