ERC-Calldetenes felicita el consistori pel desbloqueig de la variant de la població

Els republicans recorden que el projecte el va iniciar Jaume Mas, alcalde d’ERC

Redacció Osona.com
28 de juliol del 2014
Xavier Flores, director general de Carreteres; Joaquim Ferrer, vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona; Marc Verdaguer, alcalde de Calldetenes; i Marc Castells, diputat delegat d'Infraestructures, van signar el conveni aquest dijous a Barcelona. Foto: Diputació de Barcelona

ERC-Calldetenes, a l’oposició de l’Ajuntament, ha mostrat en un comunicat (llegiu, a sota) la seva satisfacció pel desbloqueig de la variant de Calldetenes,anunciat la setmana passada. Els republicans recorden que el projecte el va iniciar un alcalde d’ERC, Jaume Mas, però reconeixen que ha estat una feina d’equip i feliciten el consistori, encapçalat per Marc Verdaguer (CiU), pel paper que ha tingut en el desenllçaç. "Per ERC-Calldetenes la variant mai ha estat un objecte per usar en l'arena política, sempre hem entès que era una necessitat vital amb la que no s'hi podia jugar", diuen els republicans.

Finalment el projecte de construcció de la variant de Calldetenes s’ha desencallat i s’iniciarà abans d’acabar aquest any. El passt dijous, 24 de juliol al matí, es va signar el conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona per a l’execució de les obres.

Amb aquest acord de traspàs firmat a Barcelona, i tal com ja va avançar aquest diari, la Diputació es fa càrrec de la construcció de la carretera que fins ara depenia de la Generalitat. Les obres, adjudicades des de fa quatre anys i pressupostades en 2,3 milions d’euros, començaran aquesta tardor amb un termini d’execució de vuit mesos. En termes econòmics, és una de les obres més importants que realitzarà la Diputació durant aquesta legislatura.

------------------------
NOTA DE PREMSA D'ERC-CALLDETENES SOBRE L'ANUNCI DE LA SIGNATURA DEL CONVENI ENTRE LA GENERALITAT DE CATALUNYA I LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA PER A L'EXECUCIÓ DE LES OBRES DE LA VARIANT DE CALLDETENES

Finalment s'ha fet oficial el començament de les obres de la variant de Calldetenes. Felicitem-nos tots per aquesta obra llargament esperada i desitjada pels veïns i veïnes de Calldetenes.

Ningú com nosaltres coneix el valor d'aquesta fita aconseguida atès que va ser una alcaldia d'ERC la que va començar a recórrer aquest camí. Cap dels entrebancs que hi posaren les administracions del seu moment, governades per CiU, van fer minvar la nostra determinació i perseverança. Aquests tràmits es van desbloquejar amb el canvi cap el Govern d'Entesa i abans d'acabar la passada legislatura municipal l'obra va ser aprovada i adjudicada per la Generalitat.

Ens congratulem que l'actual Govern de la Generalitat en mans de CiU i amb suport parlamentari d'ERC hagi atès la reivindicació històrica de Calldetenes i, finalment, desbloquegi el projecte iniciat anteriorment.

Des d'ERC-Calldetenes entenem que aquesta ha estat una feina d'equip i és per això que també reconeixem la feina feta per l'actual consistori de Calldetenes en aconseguir conjuntament que la Diputació de Barcelona hagi assumit el cost de l'obra sense contrapartides.

Per ERC-Calldetenes la variant mai ha estat un objecte per usar en l'arena política, sempre hem entès que era una necessitat vital amb la que no s'hi podia jugar.

Ens varem oposar a que ningú l'utilitzés de moneda de canvi en pactes amb resultats dubtosos. En aquest sentit, doncs, varem comunicar-nos per carta ( mai sen's ha tornat resposta tot i que amb l'anunci de l'inici de les obres la donem per contestada) amb el director general de Carreteres per fer-li entendre la voluntat de la gent de Calldetenes i ens varem posar al costat de totes aquelles iniciatives, vinguessin d'on vinguessin,  que buscaven el resultat que finalment s'ha obtingut.

Felicitem a tots els regidors de Calldetenes que han treballat per obtenir la variant, felicitem a tots els veïns i veïnes de Calldetenes per l'obtenció d'aquesta obra que ajudarà a pacificar el transit al nostre poble i restarem a l'aguait per vetllar que, ara sí, aquestes obres finalment es porten a terme.

Mapa del traçat de la variant de Calldetenes. Foto: Ajuntament de Calldetenes