Manlleu fa net amb els números de la plaça Fra Bernadí

L’Ajuntament aprova una modificació de crèdit de 412.000 euros, equivalent als diners que va avançar el 2012 perquè s’acabessin les obres

Redacció Osona.com
25 de juliol del 2014
L’Ajuntament de Manlleu va aprovar en el ple municipal del passat dimarts una modificació del pressupost de 573.647 euros. Entre aquesta, hi havia una partida de 412.000 euros destinada a cobrir la quantitat que l’any 2012 l’Ajuntament va deixar a l’empresa Prhosa per tal que acabés les obres a la plaça Fra Bernadí. La situació va generar una forta polèmica en el seu moment.

Hormipresa, l’empresa encarregada de les obres i de l’explotació de la plaça, que havia subcontractat els treballs a Prhosa, va presentar concurs de creditors el març de 2012, quan els treballs estaven a la seva recta final. En aquell moment, Prhosa, que no tenia la seguretat de cobrar els diners dels treballs que faltaven, un total de 412.000 euros, va comunicar a l’Ajuntament que deixava les obres.

Arribats en aquest punt, la decisió de l’equip de govern va ser contundent per tal d’enllestir la plaça. Per això, des de l’Ajuntament es va adjudicar un préstec sense interessos a Prhosa per aquest import, amb l’aval personal de cinc membres de l’equip de govern, a l’espera que es dictés sentència en el concurs de creditors i es poguessin recuperar els diners, després de la venda dels actius d’Hormipresa. Aquest concurs encara no s’ha resolt i els diners estan pendents de pagament.

En el seu moment, aquests 412.000 euros es van deixar sense estar inclosos al pressupost, després que l’oposició tombés la proposta d’una modificació de crèdit. Ara, senzillament, el que s’ha fet és un ajust comptable ja que aquesta quantitat no apareixia enlloc.

El punt es va aprovar amb el vot dels regidors de l’equip de govern (ERC i ICV) i els tres no adscrits exsocialistes. CiU i els regidors no adscrits que eren de PxC es van abstenir.

PAH, festes i avortament

El ple també va aprovar per unanimitat una moció de suport a la protesta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), els activistes de la qual fa més d’un mes que estan acampats a la plaça Fra Bernadí, i una altra en defensa de les dones a decidir sobre la interrupció de l’embaràs.

El consistori també va decidir que les festes locals d’enguany fossin el 2 d’abril i el 25 de maig.

Més informació del ple