Benjamin Taubkin acompanyarà Roger Mas a l'obertura del MMVV

El compositor i pianista brasiler substitueix el grup gal·lès Plu

Iris Estrada
24 de juliol del 2014
Roger Mas tocarà en el concert inaugural del  26a edició del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), acompanyat del compositor i pianista brasiler Benjamim Taubkin. L'actuació tindrà lloc el proper 18 de setembre a les vuit del vespre al Teatre de l’Atlàntida de Vic. En el concert, els dos artistes revisaran el repertori de Roger Mas a partir de ritmes i harmonies brasileres. 
 
Taubkin substitueix el grup gal·lès Plu, que en un inici havia d’inaugurar el Mercat i que ha hagut d’anul·lar la seva participació per causes alienes a l'organització. Tot i el canvi, el concert manté la col·laboració entre Catalunya i un país estranger, conservant l’espai de trobada entre dues cultures i estils musicals diferents. Benjamim Taubkin és una figura destacada de la música brasilera. Als 18 anys va iniciar-se en el jazz i la bossa nova, estils que ha enriquit al llarg dels anys amb diverses col·laboracions. 

Tres nous grups s’han afegit a la programació del MMVV, que es va anunciar el passat mes de juny. Aquestes incorporacions reforcen l’oferta musical internacional i espanyola d’aquesta edició.

Féloche tocarà a la Carpa Negra el dia 19 de setembre a les deu de la nit. Féloche arriba des de França amb l’espectacle "Silbo", una barreja d’estils que inclouen rap i blues entre altres. 
 
El segon grup que s’ha incorporat és Salao, una de les grans revelacions del flamenc a Catalunya, i presentarà el seu primer treball discogràfic acompanyat pel guitarrista José Andrés Cortés. El recital serà a l’Auditori de l’Atlàntida el 19 de setembre a les tres quarts de nou del vespre.

Per acabar, el grup valencià Negro presentarà el seu últim  disc, “Formación del Espíritu Nacional”. La música d’aquest grup està centrada en la guitarra i es podrà sentir el dissabte 20 a dos quarts de dotze a la Carpa Negre. 
 
L’edició d’enguany del MMVV es farà del 18 al 21 de setembre i oferirà uns 60 concerts, 20 dels quals seran estrenes oficials de nous treballs discogràfics. A més, l’MVLab acollirà aquelles activitats destinades als professionals del sector musical, que es concentraran entorn del recinte firal El Sucre. 
 
Una de les novetats d'aquest any és Fira Music, una trobada per comprar i vendre instruments nous i de segona mà. Aquesta fira se situarà al costat del pavelló comercial del MMVV i estarà oberta de divendres a diumenge. 
 
Arxivat a