L'Ajuntament de Vic escapça la pacificació del trànsit a l'Eixample Morató

La restricció de trànsit només s’aplicarà als carrers més propers al carrer Manlleu

Redacció Osona.com
24 de juliol del 2014
L’Ajuntament de Vic ha escapçat el seu projecte de vianalització de l’Eixample Morató, que preveu la retirada dels vehicles i l’accés restringit als propis veïns i a les operacions de càrrega i descàrrega a la zona. La mesura, a diferència de la proposta inicial, només s’aplicarà a la meitat del barri, als carrers més propers del carrer Manlleu. A la resta, que inclou la plaça dels Màrtirs i els carrers més pròxims a l’ambulatori, la circulació no serà restringida, tot i que es faran algunes modificacions, com canvis de sentit en alguns carreres i places d’aparcament curtes, per millorar l’accés de veïns i comerciants i reduir el trànsit de pas.

Pel que va a l’altre zona, el projecte és semblant al que s'aplicarà al nucli antic: es pretén pacificar el trànsit amb el control de càmeres de vigilància i eliminar les places d’aparcament existents. La proposta inclou reformes als carrers, alguns canvis de circulació i la instal·lació d’algunes pilones per prohibir l'accés en determinats carrers.

L’Ajuntament té previst posar en marxa aquest projecte, tant a l’Eixample Morató com al nucli antic, a principis de novembre, durant dos mesos en període de proves. No es descarta, en un futur aplicar la pacificació de trànsit a tot l’Eixample Morató, si funciona correctament la primera fase.

Presentació de les illes de vianants (POWERPOINT)

Arxivat a