El Torneig de bàsquet BBVA de Sant Julià celebra els 30 anys amb canvi de dates

La competició es disputa el primer cap de setmana de setembre per facilitar la inscripció | Com a novetats, el nou Trofeu Dídac Herrero i un recapte d’aliments d’aliments solidari

Irene Giménez Vinyet
23 de juliol del 2014
D’esquerra a dreta: el representant de Càritas, Albert Sala, Miquel Sans, Josep Salom, Francesc Herrero, Josep Company i Ramon Pla. Foto: Irene Giménez Vinyet

La 30a edició del Torneig de bàsquet BBVA de Sant Julià de Vilatorta se celebra enguany. Fa uns dies es va fer la presentació de l’esdeveniment i es van anunciar les principals novetats. L’acte va comptar amb la presència de Miquel Sans, president del Bàsquet Sant Julià; Josep Company, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sant Julià; Josep Salom, diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona; Albert Sala, representant del BBVA a Osona; Francesc Herrero, fill de Dídac Herrero; un representant de Càritas; i Ramon Pla, de la Fundació Banc d’aliments.

Aquest any, el torneig endarrereix les seves dates i es disputarà el primer cap de setmana de setembre, el 5, 6 i 7 de setembre. El motiu del canvi és perquè “les pretemporades dels equips cada vegada es fan més tard”, tal com va explicar Sans. L’organització creu que, amb aquesta modificació de calendari, hi haurà uns 40 equips més que en la passada edició. Val a dir que la inscripció encara no està tancada i la xifra d’equips fins al 25 de juliol pot ser encara més gran.

El president del Bàsquet Sant Julià també va voler destacar la fidelitat del torneig a Sant Julià de Vilatorta, la seu principal, però va recordar que més municipis de la comarca d’Osona, i també d’altres demarcacions, acollirien equips i partits.

El torneig compta amb el suport incondicional de la Diputació de Barcelona. Josep Salom va dir que l'entitat “aposta per esdeveniments esportius d’aquesta magnitud per la seva gran qualitat i importància, i que a més generen un impacte en el territori molt positiu” i que “no oblidem que estem parlant d’un torneig reconegut a nivell europeu”. Mostra d’aquest recolzament és el trofeu Gran premi Diputació de Barcelona, anomenat així des de l’any passat.

Els jugadors d'un equip, escalfant abans del partit, l'any passat a Sant Julià de Vilatorta. Foto: Josep M. Costa

D’altra banda, Josep Company va explicar “la il·lusió i les ganes” que els vilatortins posen en el torneig. També va qualificar la competició com un “gran repte pel poble i el seu Ajuntament” en aquest 30è aniversari.

El Torneig de bàsquet de Sant Julià és molt reconegut arreu. Mostra d’això són els espònsors que reuneix, el més important BBVA. El representant del banc a Osona, Albert Sala, va voler destacar la vessant social del torneig: “BBVA està molt present en el món de l’esport sobretot pels valors que aquest representa com el treball en equip, el joc net o l’esperit de superació”.

Partis d'elit

El torneig també té una vessant social, on s’hi engloben des de partits adaptats en cadira de rodes, col·laboracions amb alguna ONG, i aquest any, el recapte d’aliments amb la col·laboració de Càritas i Banc d’aliments, amb el projecte “Fes la teva cistella”. La iniciativa solidària consistirà en portar aliments al llarg del torneig, que seran destinats a sectors de la població amb necessitats.

Ramon Pla i representants de Càritas van fer una crida a la gent perquè fessin les seves aportacions a la cistella: “Ens fa falta sobretot oli, llet, patates i conserves”. Des de l’organització s’ha fixat com a objectiu aconseguir uns 2.000 quilos d’aliments, 1.500 quilos més que l’any passat.

L’altra novetat d’aquesta 30a edició és el Trofeu júnior Dídac Herrero, en honor a la família Herrero, per la seva gran tasca en el basquet català i osonenc, i també dins de Caixa de Manlleu.

Amb tot això, els partits més destacats seran els que enfrontaran el Manresa i l’Andorra d’una banda, i el Barça Regal amb el Joventut de Badalona d’una altra. Aquests partits seran totalment gratuïts, però tothom qui vulgui assistir-hi haurà de portar, com a mínim, un aliment per a la cistella solidària. Per als més despistats s’oferirà a l’entrada del mateix pavelló municipal l’oportunitat de comprar aliments. El dia abans de l’inici del torneig, a les vuit del vespre, es disputarà un altre dels partits estrella que enfrontarà La Penya i l’Hospitalet júnior.

També hi haurà dos partits de la Lliga americana però al dia 16 d’agost, ja que al setembre no poden assistir al torneig.

Més informació i horaris,  des del web del torneig


--------------------

Galeries de fotos del Torneig de Bàsquet Unnim:

2011
- Partit ACB CAI Zaragoza - Assignia Manresa
-Trofeu Albert Tobal: Joventut Badalona - CB i Unió Manresana - Selecció d'Osona
- Primers partits

2010
- Partit d'exhibició de la Selecció Catalana de Bàsquet de minusvàlids
- Final del Trofeu Albert Tobal Joventut-Manresa
- Partit ACB Joventut-Manresa
- Primers partits

2009
- Partit ACB: Barça - Manresa
- Partit d’exhibició de la Selecció Femenina d’Osona
- Primers partits

Roda de premsa de presentació, d’esquerra a dreta: Francesc Herrero, Albert Sala, Josep Salom, Miquel Sans, Pep Company, el representant de Càritas i Ramon Pla. Foto: Irene Giménez Vinyet