«A cegues no mola», campanya de prevenció de riscos en l'oci nocturn

La Mancomunitat La Plana engega una iniciativa adreçada a adolescents i joves

Redacció Osona.com
23 de juliol del 2014
Cartell de la campanya 'A cegues no mola'.
Cartell de la campanya 'A cegues no mola'. | Mancomunitat la Plana
Cartell de la campanya 'A cegues no mola'. Foto: Mancomunitat la Plana

La Mancomunitat La Plana va engegar, el passat divendres i per tercer any consecutiu, la campanya de salut jove “A cegues no mola” a la Festa del Sol Creixent a Balenyà. Arran de l’èxit de l’edició del 2013, aquest estiu també es duran a terme actuacions amb l’objectiu de reduir les conductes de risc entre el jovent que participa a la festa.

Les intervencions previstes aquest estiu en motiu de la celebració de festes majors, concerts o discomòbils són: el 18 juliol a Balenyà-Els Hostalets (ja realitzada), el 24 juliol a Sant Miquel de Balenyà, l’1-2 d’agost a Tona, el 23 d’agost a Taradell i el 5-6 de setembre a Viladrau.

Els destinataris del projecte són adolescents i joves de 13 a 30 anys, encara que depenent de la intervenció es pot arribar a una franja de població més adulta. La intervenció es concreta amb un estand format per una carpa situada als espais d’oci nocturn. Allà s’hi ubiquen els professionals amb la informació i el material necessari com unes ampolletes d’aigua (foto) que s’ofereixen gratuïtament als joves i que porten el lema de la campanya “A cegues no mola” a l’etiqueta.

Aquestes accions tenen l’objectiu de sensibilitzar sobre els riscos derivats dels consums i les conductes de risc en les sortides nocturnes com l’abús de substàncies, la conducció sota els efectes de l’alcohol o el cansament, la sexualitat de risc, etc. Al mateix temps, es volen promoure conductes cíviques i així disminuir el soroll ambient, les actituds incíviques vers el mobiliari urbà o les deposicions al carrer, entre d'altres.