El film de Hong Kong «Unbeatable» guanya el Festival Nits de Cinema Oriental

Més de 8.000 espectadors han assistit a les projeccions i activitats del certamen

Una imatge del film 'Unbeatable'
Una imatge del film 'Unbeatable' | Nits de cinema oriental
Redacció Osona.com
22 de juliol del 2014
Una imatge del film 'Unbeatable' Foto: Nits de cinema oriental

El Festival Nits de cinema oriental ha posat punt i final a una intensa setmana cinematogràfica amb l’anunci del film guanyador.  El premi Gat de la Sort a la millor pel·lícula per votació popular ha estat “Unbeatable”, projectada en el marc del dia dedicat a Hong Kong. Es tracta d’una història de superació personal que combina amb mà mestra espectaculars escenes d’acció i una història dramàtica projeccions. Un equilibri i qualitat que s’aconsegueixen gràcies a la brillant direcció de Dante Lam i a l’emotiva interpretació de Nick Cheung.

No és d’estranyar, doncs, que aquest film mantingués al públic enganxat davant la
pantalla de la Bassa dels Hermanos malgrat la pluja que va caure la nit de divendres. El públic va aguantar un dels més taquillers d’aquest any a Hong Kong.

La combinació de thriller d’investigació i cinta d’acció de la coreana “Cold eyes” ha estat la segona opció del públic. El film té una posada en escena que manté la tensió durant les dues hores de metratge.

L’espectacular “Dhoom 3”, farcida de persecucions i números musicals que treuen
l’alè, és la cinta índia més taquillera de la història i ha quedat en  tercera posició en la votació popular

Un 20% més de públic

Més de 8.000 espectadors han gaudit de les moltes i variades projeccions o d’algunes de les activitats paral·leles del certamen, entre les que destaca especialment l’afluència a les Nits a la Bassa, on cinema i gastronomia han acostat durant cinc jornades l’essència d’un país diferent. Superar aquest llindar, representa un creixement de prop del 20% respecte l’última edició.

L’increment de públic a les sessions interiors, que han acollit el Cinema Vigatà i l’Espai ETC, refermen l’estructura de festival amb què les Nits ha treballat els últims anys. “El repte de cara a l’edició de 2015 és professionalitzar aquest model que creiem ha demostrat ser l’idoni per al públic, la indústria cinematogràfica i la ciutat de Vic”, diuen des de l’organització.

El festival no només ha crescut en espectadors, si no també en procedències. Cada cop ve més gent d’arreu de Catalunya, des de Barcelona, Girona i Tarragona passant per Manresa, Terrassa, Sitges o Mataró, per posar alguns exemples. El festival també atreu públic d’altres punts de la resta d’Espanya i, en aquesta edició, també ha crescut la presència de públic d’origen asiàtic, en especial de les comunitats xinesa i índia.

Convidats internacionals

El festival ha comptat per primera vegada amb la presència de convidats internacionals. Aquests dies han passat per Vic el director i un dels actors del film xinès a competició “Fake fiction”, Shao Xiaoli i Zhang Songwen, així com el realitzador australià Andrew Leavold, que va presentar fora de concurs el documental “The Search for Weng Weng”.

Aquesta és una línea en la que es vol aprofundir en els pròxims anys ja que aporta prestigi al certamen i sobretot és un extra per al públic i la premsa, que poden conèixer de prop i conversar directament amb els protagonistes d’allò que acaben de veure.

Un mercat per a la indústria

En aquesta onzena edició s’ha reforçat la relació amb les distribuïdores de cinema asiàtic, tant les presents en el nostre país com les radicades en el mateix continent asiàtic.

Diferents films distribuïts per les primeres, dos de Selecta Visión, un d’Isaan
Enterteinment i un de Media 3, han format part de la programació del festival. A
més, representants d’aquestes tres distribuïdores especialitzades en cinema asiàtic
així com de A Contracorriente Films, amb qui es va organitzar un cicle el passat juny
dedicat a Akira Kurosawa, van participar en una taula rodona sobre la situació
actual de la indústria en el marc de les I Jornades Horitzó Àsia.

A escala internacional, Distribution Workshop i Universe, les distribuïdores de
dues de les pel·lícules més taquilleres d’aquest any a Hong Kong, “Unbeatable” i “The
White Storm”, han triat el Festival Nits de Cinema Oriental per l’estrena dels seus films a Espanya. També Yash Raj ha confiat en el certamen la premiere espanyola de Dhoom 3.

Solidaritat envers Filipines

El país convidat d’aquet any era la República de les Filipines, al qual es va dedicar la jornada inaugural, que va permetre apropar al públic el cinema actual i més popular d’aquest país. La jornada filipina va tenir el seu moment àlgid a la nit, amb un sopar a la Bassa en què els assistents van poder descobrir els balls típics de les Filipines i viure una de les seves festes més especials, la Lechón Party.

Els diners recaptats en aquest sopar es destinaran als damnificats del tifó Hayian, que va arrasar una illa de l’arxipèlag el passat mes de novembre. L’associació Philippines Club de Catalunya ja està analitzant diversos projectes d’ajuda als afectats.

La jornada inaugural va portar a Vic una vuitantena de filipins residents a Barcelona, una nodrida representació encapçalada pel consol honorari de la república, Jordi Puig Roches.

També van ser a Vic membres de diversos estaments de Hong Kong procedents de Brussel·les, Frankfurt i Barcelona encapçalats per la màxima representant d’aquesta regió a Europa, Linda Lai, i el seu homòleg en matèria econòmica, Stephen Wong. La Hong Kong Economic and Trade Office va patrocinar una jornada dedicada a la cinematografia cantonesa.

El Festival Nits de cinema oriental de Vic és una iniciativa de l’Associació Nits
de cinema oriental en col·laboració amb l’Ajuntament de Vic i la participació de
l’ICEC, Institut Català de les Empreses Culturals. Aquest any ha comptat amb el
suport del Consolat de Filipines, el Philippines Club de Catalunya i el Hong
Kong Trade Economic and Trade Office de Brussel·les.

Vegeu totes les galeries de fotos de les Nits de cinema oriental de Vic

 
Sopar japonès, el passat dimecres. Foto: Festival Nits de cinema oriental
Documents
Arxivat a