Saül Gordillo presenta avui a Vic el seu nou llibre «Sobirania.cat»

El periodista analitza el paper decisiu d'Internet en l'eclosió del procés cap a la independència

Redacció
24 de juliol del 2014
Saül Gordillo
Saül Gordillo | Nació Digital.


Sobirania.cat. 10 anys de la revolta política catalana a Internet
és el nou llibre del periodista Saül Gordillo , que escriu una crònica en profunditat de l'impacte dels mitjans digitals i les xarxes socials en el procés sobiranista i com sʼinterrelacionen.

L'obra es presenta aquest dijous, dia 24, a les vuit del vespre, a la llibreria La Tralla, de la plaça Major de Vic. Hi assistirà l'autor, que serà presentat per Oriol Ferran, director de l'editora Crea't Edicions, i Miquel Macià, editor del Grup Nació Digital.

Veure entrevista a Saül Gordillo sobre el llibre, a Nació Digital

 

Saül Gordillo. Foto: Nació Digital.
 

Saül Gordillo, 10 anys a la bloguesfera

Saül Gordillo és un dels periodistes referents de la xarxa catalana. Aquest mes de juliol celebrarà els seus 10 anys de blocaire. Ha fet diversos seguiments a polítics i periodistes a través de rànquings per impulsar i reconèixer el paper d'uns i altres. Apassionat del debat polític digital, l'any 2007 va impulsar el portal de blogs polítics Poliblocs. El 2007 va publicar el llibre Nació.cat que explicava l'obtenció del domini.cat per a la llengua i cultura catalana a Internet.

A Sobirania.cat fa un homenatge a més de 200 protagonistes de la Internet catalana, amb un capítol enciclopèdic que aplega activistes, tecnòlegs i personalitats destacades. Al llibre hi apareixen més de 1.000 referències a persones que han participat, cadascú en la seva mesura, en l'articulació d'un espai virtual propi, diferenciat, sobre el qual ha crescut socialment i políticament el discurs independentista.

Entre aquests 200 personatges seleccionats a l'obra, hi apareixen set components del Grup Nació Digital: Miquel Serrabassa, Salvador Cot, Bernat Ferrer, Jordi Font, Pere Fontanals, Quico Sallés i Miquel Macià.

Col·lectius com Softcatalà i la Viquipèdia, certàmens com la Catosfera i els Premis Blogs Catalunya, plataformes com Verkami o Change.org, sumat a l'ús intensiu de Facebook i Twitter i l'evolució de blogs i portals digitals, formen part de l'acurada anàlisi de l'última dècada virtual a Catalunya.
Arxivat a