Carme Forcadell, pregonera de luxe per a la festa major de Sant Julià de Vilatorta

La presidenta de l’ANC demana “implicació i compromís” per seguir endavant amb el procés

Redacció Osona.com
21 de juliol del 2014
Pregó de Carme Forcadell, aquest diumenge
Pregó de Carme Forcadell, aquest diumenge | Toni Bosch
Pregó de Carme Forcadell, aquest diumenge. Foto: Toni Bosch

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, va ser aquest diumenge la pregonera de la festa major de Sant Julià de Vilatorta. L'acte es va celebrar al Saló Catalunya de Sant Julià i l’espai es va quedar petit per encabir el públic, part del qual es va quedar fora.

Carme Forcadell va voler agrair “el gran compromís del poble de Sant Julià de Vilatorta en el procés sobiranista” i seguidament va parlar de la importància que “el procés continuï esdevenint un procés pacífic, inclusiu constructiu”. Va destacar que “és bàsica la implicació i el compromís de tothom” així com “la necessitat de convèncer a tot aquell que tingui dubtes o estigui indecís”. Forcadell va posar èmfasi en el 9-N i va afirmar que “per tal que el resultat sigui un èxit aclaparador i rotund cal convèncer encara molts d'aquests indecisos” i que “la millor manera de fer-ho és a través de tots nosaltres”.

La presidenta de l’ANC va destacar que “estem davant un moment històric, únic i excepcional i no ens podem quedar al marge”. Va concloure l'acte afirmant que “300 anys després de la nostra derrota, estem a les portes de recuperar la nostra llibertat”.

La festa major

Els principals actes de la festa major, que s'allargarà fins al 27 de juliol, es van iniciar de manera emotiva, el dissabte 19 de juliol, a les set de la tarda, al parc de les Set Fonts, amb el lliurament de la Insígnia d’Or a Santi Riera. La vesprada va tenir un to musical i va comptar amb l’actuació de Joan Rubinat al piano.

El matí del diumenge va destacar la 21a Trobada de motos antigues i la 15a Trobada de puntaires, amb més de 200 participants. Com cada any, l’organització potencia les activitats de producció local i torna el “Vilatorta pam a pam”, per mesurar els coneixements dels vilatans sobre Sant Julià i Vilalleons, que es podrà veure en directe, el dimarts 22 a partir de quarts de deu de la nit, a la plaça de Catalunya  i serà retransmès en diferit pel 9TV, i “I Tu què fas?”, que el dimecres a la mateixa hora convertirà als vilatortins en protagonistes destacats de la gresca.

El divendres, 25 de juliol, hi haurà el clàssic concurs d’allioli, que ja arriba  a la 23a edició, i el sopar popular, així com el correfoc i l’actuació del Mag Lari, on es fusionen màgia, música i sobretot molt d’humor, amb una enginyosa i alhora divertida posada en escena.

Del dissabte destaquen les sardanes i el concert de festa major, interpretats per l’Orquestra Amoga, i el ball de nit amb "Els 80 principals", que com a  novetat es fusiona amb “Aquells meravellosos anys”. Això permetrà que joves i grans s’apleguin conjuntament per reviure i ballar la música dels anys 70 i 80.

Finalment, el diumenge, en Pàmfil i l’Elisenda, els gegants del poble, tornaran a ballar acompanyats d’altres colles geganteres. I a la nit, al pavelló municipal i com a cloenda, Vilatorta Teatre presentarà l’esbojarrada comèdia “Els Bojos del Bisturí”.

Recull de galeries de fotos de la festa major de Sant Julià de Vilatorta

Programa d’actes de la festa major


Santi Riera, al moment de rebre la insígnia d'or. Foto: Adrià Costa