Ramon Espadaler, l'àlbum de fotos de l'hereu de Duran

Una trajectòria política de 25 anys, resumida en 70 fotografies

Espadaler, amb els ADF d'Osona, el 2003
Espadaler, amb els ADF d'Osona, el 2003 | Osona.com
Osona.com
21 de juliol del 2014
Espadaler, amb els ADF d'Osona, el 2003. Foto: Osona.com.

El polític osonenc Ramon Espadaler pot assumir la secretaria general de Convergència i Unió, en substitució de Josep Antoni Duran i Lleida, de forma imminent. Amb motiu d'aquest canvi tan rellevant, Nació Digital ha preparat un extens àlbum de fotos que resumeix la vida política d'Espadaler des del 1989, quan va afiliar-se a Unió Democràtica, als 26 anys d'edat.

Una constant d'aquesta col·lecció de fotos és el rol secundari que Espadaler adopta en la majoria d'elles, en un principi, oferint així la imatge d'un jove polític que va guanyant llocs i experiència, successivamenta l'ombra de Joaquim Bosch, alcalde de Sant Quirze de Besora; Jacint Codina, alcalde de Vic, i evidentment de Duran i Lleida.

Tanmateix, a mesura que passen els anys, la seva figura va aconseguint més visibilitat a les fotografies, al temps que deixa enrere la barba i el seu aspecte un punt rural per anar adoptant la figura del qui avui és conseller d'Interior. Un càrrec sensible al màxim que, tanmateix, ha estat exercint sense abandonar la seva acostumada actitud de proximitat i tracte planer amb la gent que l'envolta.

Ramon Espadaler i Parcerisas (Vic, 1963) va iniciar el 1989 la seva activitat política afiliant-se a Unió Democràtica de Catalunya. Dos anys després va ser elegit regidor del seu poble, Sant Quirze de Besora (Osona). L'any següent ja va ser diputat al Parlament de Catalunya per CiU, un càrrec que repetiria en set legislatures consecutives fins al 2012. El 1999 va ser elegit tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Vic, un càrrec que poc després va substituir pel de director general d'Administració Local de la Generalitat.

El 2001, era nomenat conseller de Medi Ambient del govern catala presidit per Jordi Pujol, que ostentaria fins a la sortida de CiU del govern el gener de 2004. Va exercir una intensa activitat com a diputat de CiU a l'oposició durant els dos governs tripartits de Pasqual Maragall i José Montilla, El desembre de 2012 va ser nomenat conseller d'Interior de la Generalitat, càrrec que exerceix actualment. També és president del Consell Nacional del seu partit.

Les fotografies d'aquesta galeria de les que no se n'indica l'autor en concret, són d'Adrià Costa, cap de Fotografia del Grup Nació Digital.

- Galeria de fotos:Ramon Espadaler.