Un centenar de persones reclamen a Vic que Israel aturi els atacs contra Palestina

El conflicte ja ha deixat uns dos-cents morts a la franja de Gaza, la majoria civils

Pere Pratdesaba
19 de juliol del 2014
Concentració a Vic contra els atacs a Palestina
Concentració a Vic contra els atacs a Palestina | Adrià Costa
Concentració a Vic contra els atacs a Palestina. Foto: Adrià Costa

Un centenar de persones, amb famílies senceres i molts nens, van reclamar ahir a la tarda davant l'Ajuntament de Vic que Israel aturés els bombardejos a la franja de Gaza, a Palestina. Tot seguit, hi va haver una xerrada debat sobre el tema al restaurant la Cuca de Vic.

A la concentració de Vic es van veure moltes banderes palestines, i pancartes amb rètols com: "Palestina plora i el  món l'ignora" o "Pareu de matar els nens petits de Palestina". Els manifestants van demanar el boicot, amb desinversions, i sancions contra Israel, per l'operació militar “Marge Protector” que ha endegat aquest país i que ja ha deixat 1.400 ferits i unes 200 víctimes mortals palestines, de les quals més del 70% són civils, incloent-hi moltes criatures.

L’organització de la concentració també va denunciar la situació agreujada amb el bloqueig imposat per Israel des del 2007 sobre la franja de Gaza i que fa que el milió i mig de persones que hi viuen ho facin en unes condicions molt pèssimes.

La concentració va ser convocada pels impulsors de la campanya “ Complicitats que maten ”, que va sorgir en oposició als convenis de col·laboració entre la Universitat de Vic  i dues universitats israelianes, que seran els socis preferencials internacionals a la futura Facultat de Medicina.
Arxivat a