Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons modifica l'escut municipal

Obert el període d’al·legacions per a veïns i entitats

Redacció Osona.com
17 de juliol del 2014
Amb la voluntat d’adaptar l’escut municipal a la legislació vigent i la normativa heràldica actual, l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta, en sessió de 26 de març de 2014 va acordar iniciar l’expedient d’oficialització de l’escut municipal i sol·licitar assistència tècnica de la DGAL, perquè l’actual no complia la normativa heràldica que s’ha usat per regularitzar els símbols dels ens locals de Catalunya.

El passat mes de maig, Armand de Fluvià i Escorsa, conseller heràldic i assessor d’Heràldica i Genealogia de la Generalitat de Catalunya, va trametre a l’Ajuntament la proposta de nou escut, que simplement regularitza el vigent i en conserva les figures: una domus en representació de la domus de Bellpuig i dos lleons, com a senyal del poble de Vilalleons, que es va fusionar amb Sant Julià l’any 1946.

La proposta és un escut caironat d’atzur, una domus d’or i oberta, acostada de dos lleons reguardants d’argent i per timbre una corona mural de poble.

Ara se sotmet a informació pública per possibles esmenes, per tal que les persones o entitats interessades el puguin examinar i si cal presentar-hi al·legacions. El termini finalitza el proper 24 de juliol. Si no hi hagués cap esmena, l’escut passaria a l’aprovació definitiva.