Els socialistes osonencs donen ple suport a Miquel Iceta, nou líder del PSC

El nou primer secretari obté un 93% dels vots a la comarca | Els militants del PSC a Osona, però, giren l’esquena a Pedro Sánchez, nou secretari general del PSOE

Pere Pratdesaba
16 de juliol del 2014
Miquel Iceta, al Parlament
Miquel Iceta, al Parlament | A. Costa
Miquel Iceta. Foto: Adrià Costa

El PSC ja té nou líder. De fet, només en podia optar-ne a un. Miquel Iceta, l'unic candidat ha estat escollit aquest diumenge després d'unes primàries amb un resultat cantat. Les urnes han reblat el que els avals recollits ja mostraven. Amb una participació del 46,96%, Iceta s'ha fet amb el comandament del PSC amb el 85,04% dels vots. És a dir, 8.156 de 9.663 militants li han donat confiança directa; 1.435, el 14,9%, han votat en blanc; i 72 n'han resultat nuls, un 0,75%.

A Osona, els militants osonencs també han donat ple suport a Iceta. La participació a la comarca ha estat del 67,57% (75 persones). El nou primer secretari del PSC ha obtingut el 93,3% dels vots (70), mentre el 6,7% han votat en blanc (5).

Una victòria que Iceta ha volgut celebrar amb certa modèstia recordant els vots en blanc. “No dirigiré un partit unànime", ha admès, però també s'ha compromès a representar "tots els socialistes", "fer d'oposició" i "evitar el xoc de trens entre Catalunya i Espanya".

En les mateixes primàries també s'ha votat el nou secretari general del PSOE. Els resultats a Catalunya, i també a Osona, han estat diferents de la resta d'Espanya, que ha donat suport majoritari al diputat madrileny Pedro Sánchez. A la comarca, qui ha obtingut més vots ha estat el basc Eduardo Medina, en concret, un 57,33%. Pedro Sánchez ha estat el menys votat a Osona, amb només un 16%, mentre que l'únic dels aspirants a comandar el PSOE que acceptava una consulta "light" per a Catalunya, José Antonio Pérez Tapias, ha aconseguit el 26,67% dels vots.

ENTREVISTA Miquel Iceta: «Una democràcia no pot negar la voluntat d'un poble»

Resultats de les eleccions del PSC, mesa per mesa