ICV-EUiA defensa la creació del Lluçanès i el manteniment de la Mancomunitat la Plana

El partit ecosocialista presenta una bateria d’esmenes a la Llei de Governs locals

per Redacció Osona.com, 16 de juliol de 2014 a les 09:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La diputada d'ICV-EUiA al Parlament, Marta Ribas, i el coordinador comarcal d’ICV Osona, Arnau Martí van comparèixer aquest dimarts  per tal de denunciar les mancances de la Llei de Governs locals de CiU i explicar les 137 esmenes que el seu grup ha presentat per aconseguir tenir "una llei pròpia, ambiciosa, i innovadora que permeti no aplicar l'RSAL", blindar les competències dels Ajuntaments i desenvolupar el model municipalista català.

Marta Ribas va assegurar que la Llei de Governs Locals és una llei tímida perquè no permetrà posar fre a la llei recentralitzadora del govern espanyol i  tampoc aborda els conflictes territorials existents, ni aborda la realitat i les necessitats del mapa territorial municipal. "El Govern de CIU no s'ha atrevit a abordar els temes pendents de l'organització territorial: nosaltres fem d'altaveu de les reivindicacions pendents", va afegir Ribas. ICV-EUiA ha inclòs en el paquet d'esmenes la resolució de temes pendents com la creació de les comarques del Moianès i el Lluçanès i la continuïtat de la Mancomunitat de la Plana.


Arnau Martí va recordar que “ICV sempre ha estat defensant la creació de les noves comarques del Lluçanès i el Moianès" i que “ens sembla impossible fer una llei de governs locals i no donar sortida a reivindicacions territorials que arrosseguem des de fa temps”. En aquest sentit, va explicar que els ecosocialistes han presentat esmenes perquè no es limiti la creació de comarques històriques i, alhora, va reivindicar la “necessitat de garantir la pluralitat política i diversitat ideològica dels consells comarcals, per mantenir la capacitat de control i fiscalització democràtica de la institució”. És per això, que des de ICV-EUiA proposen mantenir la representació dels grups polítics que hagin obtingut més del 5 per cent de vots a la comarca.

Esmenes presentades per ICV-EUiA (PDF)

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació