La Xarxa filma una sèrie sobre la guerra de 1714 a les comarques

El primer episodi es comença a gravar aquest dimarts a Vic

Redacció Osona.com
14 de juliol del 2014
La Xarxa de Comunicació Local produirà a través de les televisions locals del país una sèrie documental sobre l’impacte de la guerra de Successió arreu de Catalunya. Amb el títol ‘1714, la guerra a comarques’, el projecte, que compta amb el suport del Tricentenari, comença a rodar-se aquest dimarts a Vic.

Amb una imatge actual i format informatiu, la sèrie resseguirà la petjada d’un conflicte cabdal per a la història del país alternant l’anàlisi sobre la dimensió dels episodis bèl·lics amb la descripció d’altres aspectes de l’àmbit social i cultural que ajudin el teleespectador a entendre com era el dia a dia dels catalans que van viure 3 segles
 
El periodista Janot Caba exercirà de corresponsal de guerra i recorrerà els diferents escenaris de l’enfrontament fent el relat en present dels fets històrics més destacats. També conversarà amb alguns dels historiadors que més han aprofundit en l’estudi de la guerra de Successió des d’un prisma local.
 
Tot aquest contingut formarà part d’un informatiu que inclourà la recreació amb grafisme animat de mapes de guerra, reportatges sobre la vida quotidiana a principis del segle XVIII o l’ús actual dels edificis que van jugar un paper destacat en el transcurs del conflicte.
 
Cada capítol incorporarà també elements de ficció a través de les reflexions subjectives en forma de monòleg d'herois locals de l’època com ara Bac de Roda, Rafael Nebot, Marianna Copons o Rafael de Casanova, tots ells interpretats tots ells interpretats per diferents actors i actrius.
 
Inici del rodatge a Osona
 
La comarca d’Osona protagonitzarà el primer episodi de la sèrie i serà també el punt on, aquest dimarts, començarà la gravació de les primeres escenes. S'ha escollit tres localitzacions: l’ermita de Sant Sebastià, a Santa Eulàlia de Riuprimer, seu de la signatura el 1705 del ‘Pacte dels vigatans’ que va suposar l’entrada de Catalunya en el conflicte; la Plaça Major de Vic, on el cabdill de la resistència osonenca Bac de Roda va ser ajusticiat; i el santuari de la Mare de Déu de la Gleva, a les Masies de Voltregà, escenari dels fins fa poc desconeguts ‘Fets de la Gleva’. Per analitzar aquests fets es comptarà amb l’anàlisi dels historiadors  Santi Ponce i Jordi Vilamala.

En antena l’11 de setembre
 
‘1714, la guerra a comarques’ és una producció de La Xarxa en col·laboració amb VOTV, EL9TV i Canal Reus TV. La sèrie consta de 10 capítols de 15 minuts de durada cadascun que es podran veure per les televisions locals. L’estrena està prevista pel dia 11 de setembre.
Arxivat a