Laia Sanz deixa el trial després de 13 títols mundials

La pilot resident a Seva es dedicarà exclusivament a l’enduro i al Ral·li Dakar

Redacció Osona.com
12 de juliol del 2014


Laia Sanz, pilot resident a Seva, deixa el trial, una disciplina on ha aconseguit 13 títols mundials, per dedicar-se exclusivament l’enduro i al Ral·li Dakar. La coincidència de calendaris i l’exigència física que implicava competir en tres fronts a l’hora han estat els motius de la seva renúncia.

“No sé si és un adéu o un fins després, però sí es cert que aquest any faig una pausa i després ja veurem”, diu Sanz, sense acabar de resignar-se a deixar l’esport que la va catapultar en el món del motociclisme. “Ha estat una decisió molt difícil de prendre però amb els caldendaris de competició que hi ha resultava impossible simultaniejar l’enduro i el trial. Crec que he pres la decisió correcte”, conclou.

L’any passat, amb un calendari molt atapeït i amb molt poc descans, la pilot ja va patir algunes lesions, com una tendinitis al colze esquerra -de la qual va ser operada fa tres meses- que va haver d’aguantar al Dakar i a la primera prova del mundial d’enduro.

Sanz té 28 anys i una llarga trajectòria al trial, que va arrencar quan tenia set anys.
El 1997 va aconseguir la seva primera victòria, competint amb nois i, tres anys més tard, va guanyar el Campionat d’Espanya en la categoria cadet, on era l’única fèmina. Les diferències físiques entre nois i noies van augmentar amb el pas dels anys i la pilot es va concentrar en competicions incipients femenines internacionals.  El 2000 va conquerir el primer dels seus 13 títols mundials –l’únic que no ha guanyat des de llavors és el 2007-, als quals van acompanyar 10 títols europeus i sis triomfs al Trial de les Nacions.

Comunicat de premsa