La Generalitat activa una acceleradora d'empreses a Vic

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, presenta la iniciativa, que s’ubicarà a l’agència d’emprenedoria Creacció i donarà servei a tota la Catalunya Central

Redacció Osona.com
12 de juliol del 2014
Felip Puig ha prensentat l'acceleradora d'empreses a Vic
Felip Puig ha prensentat l'acceleradora d'empreses a Vic | Adrià Costa
Presentació de la nova acceleradora del programa Start-up Catalonia, aquest divendres al VIT de Vic. Foto: Adrià Costa

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha presentat aquest divendres a Vic la setena acceleradora d’empreses de la Xarxa Start-up Catalonia, la de la Catalunya Central, que s’ubicarà a l’agència d’emprenedoria Creacció de Vic i es posarà en marxa l'octubre. El centre donarà suport al creixement d’empreses de fins a cinc anys de vida; amb un servei, producte o model de negoci innovador; que tinguin  vocació internacional, i capacitat per créixer i crear llocs de treball. En finalitzar el programa Start-Up Catalonia, s’espera que les empreses acompanyades incrementin un 30% la seva facturació, i que creïn llocs de treball directes o indirectes.

El programa també els donarà suport per captar inversió privada i perquè avancin en el seu pla d’internacionalització. L’Start-up Catalonia s’emmarca en la iniciativa Catalunya Emprèn de la Generalitat que impulsa i unifica les polítiques de foment de l’emprenedoria.

En l’acte de presentació han acompanyat el conseller el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres; la directora del Catalunya Emprèn de la Generalitat, Núria Betriu; el president de Creacció, Josep Arimany, i representants de  diverses entitats de la Catalunya Central.

Presentació de la nova acceleradora del programa Start-up Catalonia, aquest divendres al VIT de Vic. Foto: Adrià Costa
 
“És moment d'apuntalar la recuperació econòmica i donar suport als nous models de negoci dels emprenedors del nostre país, per accelerar la vida de les empreses i la sortida de la crisi", ha explicat el conseller. "L'acceleradora és la suma de sinèrgies entre diferents entitats del territori que busca donar suport en la fase més crítica, la del creixement de les empreses, perquè sigui possible multiplicar els resultats", ha afegit.

Josep Arimany, que s’ha mostrat molt agraït a la Generalitat per la concessió de l’acceleradora, ha declarat que “des de Creacció ajudarem a totes les persones i emprenedors que hi vulguin participar”.

Per la seva banda, el secretari Pere Torres ha incidit en el fet que la iniciativa es dirigeix a "empreses en viabilitat i un projecte sòlid al darrere que amb l'acceleració es podrà consolidar".
 
Aquesta acceleradora s’ubicarà a la seu de Creacció (Casa de la Convalescència. C/ Dr. Junyent 1, Vic) i serà gestionada conjuntament entre aquesta entitat i Start-Up Catalonia. D’aquesta manera, la Generalitat fa una aposta per fer arribar les seves acceleradores a les empreses del territori i compta amb el suport de les entitats locals. En el cas de l’acceleradora de la Catalunya Central, a banda de Creacció, també formaran part de la comissió de seguiment el Centre de Desenvolupament Empresarial de Manresa, la Unió Empresarial de l’Anoia, l’Agència per al Desenvolupament del Berguedà, el Consorci del Moianès i la Fundació Universitària del Bages. Aquestes entitats s’involucraran en l’acceleradora en tot el referent a la captació i difusió del programa al territori, en el procés de selecció de projectes, el disseny del contingut del programa d’acceleració i en el seguiment de les empreses que participen a l’acceleradora.

Josep Arimany, Felip Puig i Anna Erra, atenent els mitjans de comunicació. Foto: Adrià Costa
 
La convocatòria perquè les empreses de les comarques de l’Anoia, Bages, Berguedà i Osona puguin rebre l’assessorament i suport de l’acceleradora de la Catalunya Central s’obrirà de l’1 al 25 de juliol. Es preveu que una quinzena d’empreses emergents i innovadores comencin a treballar-hi a partir de l’octubre.
 
Amb la presentació l’acceleradora de la Catalunya Central se suma a les altres quatre que el programa Start-Up Catalonia té en funcionament al Parc Científic de Girona, al TecnoCampus de Mataró, a EsadeCreapolis a Sant Cugat del Vallès i al Campus de la UPC a Castelldefels, i a les de Lleida i la Catalunya Sud que, com la de la Catalunya Central, entraran en funcionament a l’octubre.
 
La Xarxa d’Acceleradores Start-Up Catalonia s’emmarca en la política industrial de la Generalitat presentada recentment, un dels objectius de la qual és l’impuls a la emprenedoria i el creixement empresarial. El programa de les acceleradores té un enfocament pràctic i la seva finalitat última és professionalitzar les empreses participants i els seus equips, tot ajudant els emprenedors a esdevenir bons directius. Start-up Catalonia fomenta l’adquisició de contactes, trobades de treball en xarxa i proporciona l’acompanyament individualitzat de 40 hores d’un tutor que acompanyarà l’empresa en les seves primeres etapes de creixement i també accés a una xarxa de mentors.

Presentació de la nova acceleradora del programa Start-up Catalonia, aquest divendres al VIT de Vic. Foto: Adrià Costa




Arxivat a