Catvambes i Itram Higiene guanyen els Premis Innovacat

Les empreses, les dues de Vic, proposen desenvolupar un producte punter de la higiene alimentària i ampliar el negoci de les Vamcats a altres sectors

Redacció Osona.com
09 de juliol del 2014
Foto de família, amb els guanyadors dels Premis Innovacat 2014
Foto de família, amb els guanyadors dels Premis Innovacat 2014 | Adrià Costa
Foto de família amb els guanyadors del Premi Innovacat 2014. Foto: Adrià Costa

L’acte de lliurament dels Premis Innovacat 2014 va tenir lloc aquest dimarts, 8 de juliol, a Cau Faluga, a la Colònia Rusiñol de Manlleu. Un total de 38 projectes optaven als premis en la seva 5a edició, 27 en la categoria d’empresa jove (fins a cinc anys d’activitat) i 11 en la d’empresa avança (més de cinc anys d’activitat).

Les empreses guanyadores van ser Catvambes, en empresa jove, i Itram Higiene en empresa avança. Les dues firmes rebran 12.000 i 20.000 euros en metàl·lic respectivament i un “viatge Innovacat” fet a mida. Els cinc premis extraordinaris consistents en un pla d’acompanyament en la gestió empresarial es van atorgar a Centre d’Estudis El Seminari, Espai Paper, Manlleuet, Mimcord i Serveis de Comunicació Global Aquitània.

L’acte va ser conduït pel periodista Xavier Graset i va comptar amb l’assistència del director general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Antoni M. Grau. A l’inici, Pere Girbau, director general de Girbau, va fer una intervenció en representació de les sis empreses organitzadores dels Premis Innovacat, on va posar en valor la figura de l’emprenedor i l’empresari, la gent amb idees i projectes.

Alba Carandell, de Technotraf, i Josep Benito, de Seidor, (ambdues empreses incorporades en aquesta edició) van ser els encarregats de lliurar el Premi Empresa Jove i l’Avança respectivament.

El parlament de l’alcalde de Manlleu, Pere Prat, va cloure l’acte posant èmfasi en la col·laboració i la cooperació per avançar, per millorar i per créixer. L’alcalde va destacar també en el seu discurs la importància del treball conjunt entre públic i privat i la corresponsabilitat d’ambdós per tirar endavant projectes empresarials i de país.

Els projectes guanyadors

El Premi Empresa Avança ha estat per a Itram Higiene SL, pel desenvolupament del producte Biofinder, un avenç significatiu en la seguretat alimentària. Una de les problemàtiques que més preocupen a les indústries que produeixen aliments és l’adhesió de microorganismes a la superfície, fenomen conegut com a biofilm. Els biofilms són invisibles a l’ull humà, es propaguen amb facilitat i són molt difícils de detectar i eliminar. En aquest marc, Biofinder és una solució innovadora, ja que permet tenir la certesa en qüestió de 30 segons que no hi ha cap mena de contaminació en una superfície.

També s’ha valorat que es pot aplicar a uns sectors, agroalimentari i restauració, amb un pes econòmic important a Osona, i amb un llarg recorregut en sectors com l’hospitalari, farmacèutic, cosmètic i domèstic.

Presentació del projecte d’Itram Higiene SL

El Premi Empresa Jove ha estat per a Catvambes SL, pel projecte VamCats, per haver convertit en negoci, d’una banda, una oportunitat derivada del context social i polític del moment i, d’altra, la professió dels dos socis, un comercial sabater i l’altre dissenyador i publicista. El jurat ha valorat que hagi esdevingut un cas d’èxit en un període curt de temps, dissenyant, produint i comercialitzant l’autèntica vamba independentista.

El premi considera la visió de futur de VamCats, que es pretén consolidar com a una nova marca de referència, incloent una nova línia per donar resposta a altres moviments socials internacionals, VamFlags.

Presentació del projecte de Catvambes SL

Galeries de fotos:

- Premis Innovacat 2014 (Adrià Costa)
- Premis Innovacat 2012 (Adrià Costa)
- Premis Innovacat 2010 (Adrià Costa)
- Premis Innovacat 2008 (Adrià Costa)
- Premis Innovacat 2006 (Osona.com)
Arxivat a