Els veïns de Montesquiu no volen deixar marxar el metge

El doctor Xavier Costa ha estat traslladat a la vall del Ges, a causa de conflictes interns a l’ABS de Sant Quirze

Redacció Osona.com
08 de juliol del 2014
El veïns de Montesquiu no volen perdre el metge que fins fa pocs dies tenien al poble. El doctor Xavier Costa estava en comissió de serveis i el Departament de Salut els l'ha canviat per un altre sense avisar, des de l’1 de juliol. Per això han organitzat la Plataforma Ciutadana pel Manteniment del doctor Costa.

El problema rau en els conflictes professionals interns que hi ha hagut a l’ABS de Sant Quirze de Besora. “Gerència ha decapitat el metge que no tenia plaça fixa”, explica Liliana Vilanova, portaveu de la plataforma i regidora de la CUP a l’Ajuntament de Montesquiu. El doctor Costa ja ha estat traslladat a Sant Pere de Torelló i Torelló.

Aquest dilluns la plataforma va convocar una assemblea a l'Ajuntament per concretar la protesta. Hi van assistir una setantena de persones i es va decidir, en principi, intentar parlar amb tots els agents implicats. Així, s’enviarà una carta a tots els professionals de l’ABS de Sant Quirze on es qüestiona la seva actitud i una altra al Síndic de Greuges; s’intentarà contactar amb el sindicat de metges i es valorarà la possibilitat de fer una resolució per al Parlament de Catalunya

Vídeo i entrevista a la Xarxa: