Les eleccions sindicals a Esfosa s'hauran de repetir

Un laude arbitral considera irregular l’exclusió del cens electoral d’un treballador

Redacció Osona.com
07 de juliol del 2014
Les eleccions sindicals a Esfosa, una de les grans empreses càrnies de Vic, s’hauran de repetir, tal com dicta un laude arbitral que han fet públic les candidatures sindicals CCOO i de la COS (Coordinadora Obrera Sindical). En aquest laude s’hi estima la impugnació del cens feta per la COS, en relació amb la indeguda exclusió del cens electoral del treballador Manel Juan, que va ser acomiadat just abans de començar les eleccions.

Ara, el laude ordena la inclusió del treballador al cens electoral i la repetició del procés electoral. “Tot i que es va demanar la suspensió del procés electoral fins que es conegués el pronunciament del laude arbitral, el cert és que aquesta suspensió no va ser acordada, motiu pel qual ara caldrà repetir les eleccions”, es queixen CCOO i la COS.

En les eleccions, que es van celebrar el passat dia 25 de juny, el sindicat  COS va obtenir sis representants, per dos de CCOO i un d’UGT.

CCOO i la COS demanen a la  mesa electoral que es repeteixi “urgentment” el procés electoral que ha estat anul·lat, per tal d’evitar que les eleccions coincideixin amb les vacances d’estiu, fet que impediria a molts treballadors de poder votar i pertorbaria el “seu dret de participar lliurement” en les eleccions.


Arxivat a