El jutge arxiva la denúncia contra l'ocupació del BBVA de Manlleu

La resolució judicial considera que els membres de la PAH Osona no van cometre cap delicte

Pere Pratdesaba
07 de juliol del 2014
Els activistes de la PAH, tancats a dins del BBVA
Els activistes de la PAH, tancats a dins del BBVA | Adrià Costa
Els activistes de la PAH, tancats a dins del BBVA. Foto: Adrià Costa

El jutge ha arxivat la denúncia que va presentar el BBVA contra els sis membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) que van ocupar l’oficina del banc a la plaça Fra Bernadí de Manlleu . La resolució judicial considera que no es va cometre cap delicte, que es va tractar només d’una protesta pacífica i que no hi va haver cap tipus de coacció, segons explica l’advocat que porta el cas, Antoni Iborra. “Es tractava, simplement, d’expressar la llibertat d’expressió”, afegeix l’advocat.

El jutge va prendre la decisió després de parlar amb els sis afectats, la directora del BBVA de Manlleu i membres del cos de seguretat d’aquesta mateixa oficina. Ara, el banc, si ho creu convenient, podrà presentar recurs.

Per altra banda, l’ acampada de protesta de la PAH d’Osona davant de l’oficina del BBVA de Manlleu continua, després de 22 dies (des del dilluns 16 de juny). Les negociacions estan encallades i les perspectives per als activistes no semblen massa optimistes.

Els manifestants reclamen que l’entitat bancària solucioni cinc casos relacionats amb hipoteques (un altre ja s’ha arreglat). Es tracta de casos diversos, que van des de desnonaments fins a peticions per aplicar el codi de bones conductes o que es condoni el deute de la hipoteca a una persona a qui ja li han pres el pis.

“El banc està totalment enrocat i la dació en pagament amb un lloguer social els sembla una barbaritat”, explicava fa uns dies Jordi Tolosa, portaveu de la PAH. “Sostenen que la llei els empara i les negociacions es redueixen a quantificar si el deute serà més gran o més petit”, afegeix.

La PAH està preparant noves accions de protesta, que es podrien iniciar demà, segons ha pogut saber Osona.com.

Fotos de l' acampada de la PAH Osona al BBVA de Manlleu(Adrià Costa)

Vídeo: la PAH explica la situació dels casos del BBVA a Manlleu

Fotos de l' acció de la PAH Osona al BBVA de Manlleu (Adrià Costa)

Vegeu totes les galeries de fotos de les accions de la PAH Osona


Protesta de la PAH davant l'oficina del BBVA de Manlleu. Foto: Adrià Costa
Arxivat a