Dolors Montserrat defensa a Vic la baixada d'impostos del PP

La mesura ha rebut les crítiques d'altres partits

Irene Giménez Vinyet
07 de juliol del 2014
Roda de premsa de Dolors Montserrat, Emma Salarich i Miquel Vilalta Foto: Albert Alemany

Dolors Montserrat (PP), vicepresidenta tercera del Congrés dels Diputats, va ser divendres a Vic on va defensar  la reforma fiscal impulsada des del govern central en una roda de premsa. A l'acte, la van acompanyar Miquel Vilalta, president comarcal, i Emma Salarich, responsable local del partit a Vic.
 
Montserrat va explicar que la reforma fiscal, englobada dins la reforma laboral, està pensada per mantenir i crear nous llocs de treball. El partit popular pretén també que la reforma sigui entesa com a una mesura social.

La reforma fiscal es basa principalment en una baixada dels impostos que portarà una disminució de l’IRPF, de l’impost de societats, una congelació dels tipus impositius de l’IVA, per afavorir el consum i, des de principis d’aquest mes, una caiguda de 6 punts en les retencions als autònoms. Tot això permetrà que les persones tinguin més diners en les seves butxaques, segons Montserrat, el que farà incrementar l’activitat econòmica, que les empreses tinguin la possibilitat de crear més llocs de treball, i d'aquesta manera, la societat podrà consumir més i es podran reinvertir diners des de les empreses. “La nova reforma fiscal està donant els seus fruits i, en el passat més de juny, va deixar d'haver-hi 132.000 persones menys a l'atur”, va reblar Montserrat.
 
La vicepresidenta va explicar que l'objectiu de la reforma fiscal és ajudar a les persones amb rendes baixes o mitges, alliberant-les de pagar impostos o rebaixant-los. El PP també aposta per l'estalvi, per aquest motiu es baixaran dos punts en l'impost de l'estalvi i en els interessos.
 
En l'àmbit empresarial, la reforma permetrà rebaixar impostos a les petites i mitjanes empreses, així com als autònoms. D'aquesta manera, els diners queden a les mans dels empresaris per crear nous llocs de treball, argumenta Montserrat.
 
Amb aquestes noves mesures el PP deixarà de recaptar 9.000 milions d'euros. Finalment, Montserrat va avançar que “probablement, en aquesta legislatura, veurem una segona reforma fiscal a principis de gener que ampliarà l'actual”.

La reforma fiscal del PP ha rebut fortes crítiques per part dels altres partits, que l'han qualificat d'electoralista. Entre aquests, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, que l'ha titllat "d'imperfecta i poc seriosa" .
Arxivat a