Milers de peixos morts al pantà de Sau, ara fa 25 anys

El Cosidor Digital recorda el desastre ambiental del 1989

per Irene Giménez Vinyet , 6 de juliol de 2014 a les 12:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.Enguany fa 25 anys que van morir milers de peixos al pantà de Sau, quan encara no s'utilitzaven amb regularitat els sistemes de depuració. A més, la gran sequera que patia el país va provocar la mort de tones de peixos en d'altres indrets.

En aquella ocasió, el nivell d'aigua també era molt baix al pantà, i l'aigua gairebé no tenia oxigen. A tot això, cal afegir-hi la gran quantitat de residus d'escorxadors i dels adobs que s'abocaven al pantà de Sau, provocant greus conseqüències per al medi ambient.

 
El desastre ecològic de Sau va impulsar la creació del Grup de Defensa del Ter, l'any 1989, que més enllà d'intentar recuperar la vida i l'entorn de la conca del Ter, el seu àmbit d'actuació territorial es va estendre en d'altres àmbits. Actualment l'entitat té més de 700 socis que lluiten per la difusió del coneixement de l'entorn i la reivindicació del Ter.

 

Participació