Osona arrasa als Premis Laus de disseny gràfic

Eumo-dc, Bisgràfic i Ingrid Picanyol obtenen nou distincions

Redacció Osona.com
01 de juliol del 2014
Eumo-dc, empresa  de disseny vinculada a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), va rebre tres estatuetes de bronze dels premis Laus de disseny gràfic en els apartats de disseny editorial, naming i web, en la festa que va tenir lloc al Disseny Hub Barcelona el passat dijous, 26 de juny. Als premis Laus es van presentar 1.300 projectes.

En disseny editorial ha estat per al llibre Cárnicas Gráficas, editat per Adicciones Porquesí i Typerepublic, que recull una extensa col·lecció de gràfiques de carnisseria fetes amb una infinitat d’estils, composicions i referències a la cultura popular. L'any passat aquest llibre ja va obtenir el premi Gold ED-Awards Belgrade 2013 en la categoria Self-initiated Projects en els European Design Awards.

En naming, el Laus de bronze s'ha atorgat a la denominació de Creacció, Agència d'Emprenedoria, Innovació i Coneixement, que dóna suport al teixit socioeconòmic de la Catalunya interior i que gestionen participadament  l’Ajuntament de Vic, l’Ajuntament de Manlleu, la UVic-UCC i el Consell Comarcal d’Osona.

Pel que fa a l'apartat de web, el Laus ha estat per al web de la UVic-UCC, que es va redissenyar completament amb disseny gràfic d'Eumo-dc. L'autoria del web va anar a càrrec d'Anna Fàbregas, Mariona Castells i Enric Jaulent de l'Àrea de Màrqueting de la UVic-UCC.

Un altre empresa osonenca, Bisgràfic, es va endur cinc premis Laus més, quatre bronzes per als logotips de Grup Colomer i Lostravels i pels webs d’ADCE (Art Directors Club of Europe) i Lostravels, i un premi de plata per al disseny d’una línia d’envasos i etiquetes per l’empresa Instaquim.

La jove dissenyadora freelance osonenca Ingrid Picanyol ha estat guardonada també amb un bronze pel logotip de la realitzadora Ari Bre Bre. Picanyol es va formar a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic i comença a despuntar en el món del disseny dins l’àmbit català.

Els premis Laus estan organitzats per l’Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors D’art del FAD (ADG-FAD). L’ADG és una associació privada sense ànim de lucre d’àmbit estatal. Des de fa cinquanta anys, té l’objectiu de promoure el disseny gràfic i la comunicació visual en la vida cultural i econòmica del país. Els premis Laus són la millor representació d’aquesta ambició, un autèntic termòmetre del treball en disseny i comunicació.
Arxivat a