La PAH incrementa la pressió sobre el BBVA a Manlleu

Sis activistes entren a l'oficina, per reclamar que el banc desencalli les negociacions | L'acampada de protesta ja dura 16 dies

Els activistes de la PAH, sortint del BBVA
Els activistes de la PAH, sortint del BBVA | Adrià Costa
Pere Pratdesaba
01 de juliol del 2014
Els activistes han sortit a un quart de tres de la tarda, hora de tancament de l'oficina. Foto: Adrià Costa

L’ acampada de protesta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) d’Osona la davant de l’oficina del BBVA a la plaça Fra Bernadí de Manlleu continua, després de 16 dies (des del dilluns 16 de juny). Les negociacions estan encallades i les perspectives per als activistes no semblen massa optimistes.

Els manifestants reclamen que l’entitat bancària solucioni cinc casos relacionats amb hipoteques (un altre ja s’ha arreglat). Es tracta de casos diversos, que van des de desnonaments fins a peticions per aplicar el codi de bones conductes o que es condoni el deute de la hipoteca a una persona a qui ja li han pres el pis.

Sis dels activistes han protagonitzat aquest dimarts al matí una nova acció de protesta: han entrat al banc amb pancartes, amb el lema "quiero", que és el mateix que fa servir el BBVA a la seva publicitat, reclamant lloguers socials i dació en pagament, entre d'altres.

“El banc està totalment enrocat i la dació en pagament amb un lloguer social els sembla una barbaritat”, explicava aquest dilluns Jordi Tolosa, portaveu de la PAH. “Sostenen que la llei els empara i les negociacions es redueixen a quantificar si el deute serà més gran o més petit”, afegeix.

El banc s'ha mantingut obert, tot i la irrupció dels activistes, els quals han sortit a un quart de tres de la tarda, quan l'oficina ha tancat. Ara, continuen acampats a la plaça Fra Bernadí. La PAH Osona ha manifestat sempre que no abandonarà l’acció a Manlleu fins que s’hagin solucionat tots els casos. Els afectats van declarar dijous i divendres de la setmana passada davant del jutge.

En un primer moment, la protesta es va instal·lar just al davant de l’oficina, a sota les voltes de la plaça. El divendres de la primera setmana, un jutge va obligar a desallotjar la vorera i els activistes van traslladar-se uns metres més enllà, ja a dins de la plaça.

Vegeu totes les galeries de fotos de les accions de la PAH Osona

Sis activistes de la PAH Osona han aconseguit tornar-se a tancar dins l'oficina del BBVA. Foto: A. Costa

Un client sortint de l'entitat, aquest dimarts al migdia. Foto: Adrià Costa

Els companys dels activistes tancats protestant fora de l'entitat. Foto: Adrià Costa
Arxivat a