El Festus augmenta la xifra de visitants

El festival d’arts al carrer de Torelló passa amb nota la segona edició consecutiva amb el format de dos dies | El programa presentava una vintena llarga de propostes

Espectacle de Dudu i Cia a la plaça Nova
Espectacle de Dudu i Cia a la plaça Nova | A. Costa
Redacció Osona.com
30 de juny del 2014

La 17a edició de Festus de Torelló, un festival d’arts al carrer amb artistes de diverses disciplines, s’ha saldat amb una major afluència de públic, en relació a edicions anteriors. El certamen busca apropar al públic les arts escèniques, musicals i visuals al carrer. També vol potenciar la multidisciplinaritat i buscar una relació especial i diferent amb el públic. Cada any s’hi poden veure propostes contemporànies i no convencionals, algunes d’elles molt arriscades.

Aquesta edició, el festival ha continuat amb el mateix format que va recuperar l'any passat , que va funcionar força bé, amb dos dies de celebració, 27 i 28 de juny. La programació constava d’una vintena llarga de muntatges, alguns dels quals es van repetir en dues sessions. Les propostes han estat molt variades, amb música, teatre, dansa, i fins i tot circ, que ha afavorit la presència d’un públic més familiar.

Precisament, aquestes circumstàncies han propiciat, segons un portaveu de l’Ajuntament, l’augment de visitants, molts d’ells de fora de la comarca. “El format de dos dies dóna més dimensió de festival”, explica. “Els espectacles s’han adaptat automàticament en els horaris, i això ha propiciat el trànsit de gent pels carrers del poble. I com que alguns s’han representat en dues ocasions, el públic ha pogut tornar-lo a veure si li ha agradat i havia arribat tard”, afegeix. El temps, a més, ha acompanyat.

Actuació de Loco Brusca, aquest dissabte al Festus. Foto: Adrià Costa

Les actuacions han tingut lloc a diversos espais del poble: plaça de la Vila, plaça Nova, plaça Vella, pati de Can Parrella, jardins Vicenç Pujol, passatge 11 de Setembre, carrer Mn. Parassols i jardins de l’Espona. Una de les novetats han estat els jardins de Can Parrella, que han estat molt ben rebuts per als visitants per la seva comoditat.

Música, dansa, teatre i circ

L’obra de teatre al carrer “Wandering Orquestra” va ser l’encarregada d’obrir el festival el divendres. A la plaça de la Vila, la companyia de circ CIA LP va presentar “LP Mix”, un espectacle amb tècniques de circ i humor. Les propostes musicals es van ubicar a la plaça Vella: la jove banda de Sabadell Bruc va fer grunge , el duet barceloní Za! va presentar “Wanananai”, el seu últim àlbum, i el duet d’artistes Fuckrylics va fer una performance artística amb el temps com a temàtica. La primera nit del festival la va tancar Radical Animal Beat.
 
El dissabte Black Tulip va presentar “Trampillas”, una actuació que convida a experimentar el cos com un espai. La companyia de dansa Brodas Bros va fer el seu espectacle de carrer i Cia Nadine Gerspacher, que uneixen breakdance, dansa contemporània i mímica, van oferir una obra de teatre i dansa: “Espresso Doppio”. Les Filles Föllen van tocar els cubs de música creats per David Sarsanedas i Xavi Lloses. La companyia de clown i mim Dudu & Cia va presentar “Niu” i Loco Brusca va combinar diferents tècniques en un espectacle reflexiu i divertit. Finalment, La Clandestina, un grup d’artistes de circ, va actuar a la plaça de la Vila.
 
Pel que fa la música, Raydibaum va mostrar el seu últim treball “Estructures sota terra” i Oliva Trencada va presentarar el seu disc “Orsai!”. A la plaça Vella hi van haver actuacions de rock progressiu per part del grup Nitch. També es va fer un espectacle músico teatral amb tocs de cabaret “Abandonate mucho” de Las XLS i, als carrers de Torelló, el quartet Gots de Tuba va portar el so directe i natural.

Paral·lelament el dia 28 a la plaça Nova hi va haver la fira FESFIRA, que porta artistes de diferents disciplines com pintura, joieria, forja, il·lustració...

Recull de galeries de fotos del Festus de Torelló a NacióFotos.cat

Programa del Festus 2014

Més informació, al web del festival


  Actuació de Dudu i Cia, aquest dissabte al Festus. Foto: Adrià Costa
Arxivat a