Fotos i vídeos: la Crida de la festa major de Vic i les colles al carrer

Les colles dels verds, els vermells i els negres, corresponents al Merma, el Nen i la Vella, van arrencar la festa multitudinària al carrer

Redacció Osona.com
28 de juny del 2014
Crida Vic
Crida Vic | José M. Gutiérrez
Centenars de joves i no tan joves van encetar ahir la festa major de Vic amb la sortida de les tres colles i la concentració final a la plaça de la Catedral per assistir a la lectura de la Crida. Des de mitja tarda, els negres, els verds i els vermells es van anar concentrant als seus respectius barris, acompanyats de xarangues i parafernàlia festiva i van fer-hi alguns recorreguts.

Ja de cara al vespre, les colles van tenir escenaris de contacte directe, com la "batalla" al Portalet entre els verds del Merma i els vermells del Nen, en què van volar tomàquets i fins i tot van ser disparats globus d'aigua des d'una catapulta.

La festa va culminar a la plaça de la Catedral, plena a rebentar, amb sopar, música i lectura de la Crida, a càrrec de tres reis mags falsos de Ventall Teatre. Per un dia, no hi va haver tempestes i el temps va respectar l'arrencada més popular de la festa major vigatana.