Torelló inicia una campanya contra les caques de gos al carrer

L'operació consistirà en repartir díptics i unes originals pintades al terra

Presentació de la campanya de conscienciació. D'esquerra a dreta Jordi Casals, Carme Francolí i Santi Vivet
Presentació de la campanya de conscienciació. D'esquerra a dreta Jordi Casals, Carme Francolí i Santi Vivet | Ajuntament de Torelló
Iris Estrada
28 de juny del 2014
Presentació de la campanya de conscienciació. D'esquerra a dreta Jordi Casals, Carme Francolí i Santi Vivet. Foto: Ajuntament de Torelló

L’Ajuntament de Torelló ha iniciat una campanya per conscienciar els propietaris de gossos de la necessitat de recollir els excrements de la via pública i aconseguir un poble més net. La campanya consisteix en uns díptics i en unes pintades al carrer que recorden la normativa i els bons hàbits. 
 
L’alcalde de Torelló, Santi Vivet, explicava el problema: “És una queixa que la ciutadania ha manifestat reiteradament, tant a través dels agents cívics com de comunicacions a l’Ajuntament, per escrit o presencialment”. El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Casals, va afegir que “posar multes és complicat perquè s’ha d’enxampar l’infractor in fraganti” i va puntualitzar: “El civisme no és una cosa que s’hagi d’imposar sinó que un mateix ha d’aplicar-se’l”.
 
La campanya compta amb dues estratègies: 
 
- La primera és la repartició de díptics als propietaris dels gossos censats, als que es donin d’alta i a qui passegi gossos pel carrer. Els díptics tenen dos lemes, el primer és “Ser cívic no té preu” i es recorda el comportament adequat que un ciutadà ha de tenir, el segon és “L’incivisme es paga!” i a sota s’hi transcriu l’article de l’ordenança de civisme que fa referència a aquest tema. 
 
- La segona estratègia consisteix en unes pintades al terra que serveixen com a advertiment i que recorden que el carrer és de tots i que un mal comportament pot portar a sancions de 300 euros. La regidora de Salut Pública, Carme Francolí, creu que la campanya no passarà desapercebuda perquè les pintades s’han col·locat en llocs estratègics on els agents cívics han notat que hi havia més comportaments insalubres. 
 
Una de les pintades de la campanya. Foto: Ajuntament de Torelló
Arxivat a