El Consell Empresarial d'Osona celebra el seu 15è aniversari

L’entitat es va crear amb l’objectiu d’esdevenir la veu dels empresaris a la comarca | La commemoració va tenir lloc a Vic, en un acte amb diverses personalitats

Redacció Osona.com
27 de juny del 2014
Conferència de Miquel Martí.
Conferència de Miquel Martí. | Adrià Costa
Conferència de Miquel Martí. Foto: Adrià Costa

Una vuitantena de persones van assistir aquest dijous, 26 de juny, a la celebració del 15è aniversari del Consell Empresarial d’Osona (CEdO), en un acte que va ser presidit per l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, i la presidenta de l’entitat, Lurdes Baulenas. Entre els assistents, personalitats molt representatives, com els empresaris Oriol Guixà i Joan Font; el rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Jordi Montaña; el degà del Col·legi d’Advocats de Vic, Antoni Molas; i alguns regidors del consistori vigatà, com Anna Erra i Josep Arimany, entre d’altres.

La primera part de l'acte es va fer a la Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic i va incloure una conferència de Miquel Martí, president de Moventia i de FemCat. També es va presentar el vídeo que dins del programa Incorpora han elaborat Sant Tomàs i ADFO amb la col·laboració amb el Consell Empresarial d’Osona. La segona part de l'acte va consistir en un refrigeri als jardins del Col·legi d'Advocats de Vic.

El CEdO es va crear fa 15 anys amb l’objectiu d’esdevenir la veu dels empresaris de la comarca, ajudar-los en els seus dubtes i problemes i representar-los, fent arribar les seves demandes i interessos a les administracions locals i nacionals. Entre la seva tasca, també destaca la promoció de la formació laboral i la col·laboració amb la UVic-UCC, de la que, entre d’altres, n’ha sorgit el naixement de l’agència d’emprenedoria Creacció.

Així ho va remarcar Baulenas en el seu discurs: “El CEdO vetlla pels interessos comuns a través d’un treball transversal”. A més, va destacar "el vessant social" de l'entitat, amb projectes i actuacions conjuntes.

L’ensempresarial fa de lobby i organitza diverses activitats, com cicles de conferències, jornades econòmiques o reunions amb grups reduïts d’empresaris. També participa en estudis econòmics que afecten a la comarca d’Osona, fòrums comarcals i el Foment del Treball Nacional i té convenis de col·laboració amb algunes entitats financeres.

Martí, en la seva conferència, va realitzar una diagnosi del període de crisi i quin és el tractament d’Espanya cap a Catalunya al llarg del temps. Va desgranar les fortaleses i febleses del país, la situació realista d’on ens trobem i l’impacte econòmic en el proper escenari polític i va finalitzar fent una explicació de les directrius de la empresa familiar. Les conclusions que va transmetre de la ponència van ser positives: “Som un país petit i hem de jugar amb el talent, la innovació, la recerca i el potencial de cada territori per tal de diferenciar-nos de la resta”.

Vila d'Abadal va felicitar el CEdO per la seva trajectòria i va prendre el testimoni de la reflexió iniciada per Martí: “Els empresaris sou el motor que ens fa créixer i tirar endavant els projectes. Cal barrejar l’administració i les empresaris per objectius conjunts per fer projectes de país i un treball unitari per la societat”.

Miquel Martí i Josep Maria Vila d'Abadal. Foto: Adrià Costa
Arxivat a