El Festival Nits de cinema oriental de Vic acollirà l'estrena mundial d'un film japonès

El certamen projectarà 33 pel·lícules | El país convidat d'enguany és Filipines

Iris Estrada
01 de juliol del 2014
Presentació de les Nits de cinema oriental
Presentació de les Nits de cinema oriental | Albert Alemany
Joan López i Quim Crusellas a la presentació de les Nits de cinema oriental de Vic. Foto: Adrià Costa

L’11a edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic es va presentar la setmana passada. L'acte va anar a càrrec del regidor de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic, Joan López, i del director del Festival, Quim Crusellas. Nits de cinema oriental se celebrarà del 15 al 20 de juliol a la capital d'Osona.
 
Tan López com Crusellas van parlar de la importància cultural del Festival i de la influència econòmica que té, ja que serveix per fer arribar productes cinematogràfics a distribuïdors catalans. També van destacar que al llarg dels anys el Festival ha crescut en públic i oferta. L’any passat calculen que van comptar amb 7.000 espectadors. 
 
Com a cada edició hi ha un país convidat, aquest any és la República de Filipines, que tindrà un paper destacat en la programació. En total es projectaran 33 pel·lícules de diferents països, com Japó, Filipines, Índia, Malàisia o Xina, i gèneres per poder arribar a tota mena de públic. Les projeccions es faran al matí, a la tarda i a la nit. A més, al llarg de la setmana es podrà gaudir de diferents activitats i novetats. A la web del certamen es pot consultar la graella amb tots els actes programats
 
Aquest any el Festival Nits de cinema oriental comptarà amb diversos convidats. El director Andrew Leavold presentarà el seu documental “The Search for Weng Weng”. També vindran el director i un dels actors protagonistes del film xinès Fake Fiction. A més hi haurà l’estrena mundial de la pel·lícula japonesa “Gun Caliber”. El país debutant d’enguany és Singapur, amb el film “That girl in pangore”. 
 
Durant tota la setmana s’oferiran sopars de diversos països, que acompanyaran les projeccions, juntament amb d'altres activitats vinculades al país que s'hagi programat aquell dia. Aquest any se celebrarà el Lechon Party, que es farà el dimarts 15 de juliol i té origen filipí. També hi haurà exhibicions d’arts marcials. L’últim dia, l’Associació Wing Chun Wong Shun Leung farà una exhibició de kung-fu, originari del sud de la Xina i introduït a Hong Kong per Ip Man, el mestre de Bruce Lee. D’altra banda, del 16 al 31 d’octubre al Claustre Casa de Convalescència-Creacció es podrà visitar l’exposició “El viatge dels yokai”, unes criatures mítiques japoneses. 

El dijous 17 es narrarà un conte d’origen filipí amb llums i ombres. La història, que té per nom “El mico i la tortuga”, anirà a càrrec de la companyia Rondallaire i es podrà veure a les set de la tarda a la biblioteca Joan Triadú. Més tard, a dos quarts d'una de la nit, els interessats podran anar a la sala Jazz Cava a gaudir del concert de Guillem Roma, que versionarà cançons asiàtiques per segon any consecutiu. 
 
Finalment, del 16 al 18 de juliol l’Ajuntament de Vic en col·laboració amb la UVic-UCC faran unes jornades empresarials amb l'objectiu de facilitar els vincles amb els països asiàtics. Es realitzaran a la Casa de la Convalescència-Creacció i consistiran en tres jornades. Totes començaran a les cinc de la tarda.
 

Vegeu totes les galeries de fotos de les Nits de cinema oriental de Vic



L'humor surrealista d'«Afro Tanaka» va captivar l'any passat el públic de les Nits de cinema oriental, Foto: Moma fotògrafs
Documents