El regidor de Manlleu Humilde Domínguez torna a PxC després d'un flirteig fugaç amb el PP

La crisi al partit provoca sorprenents moviments, amb connotacions electorals

Pere Pratdesaba
25 de juny del 2014
Humilde Domínguez, Francesc Polo, Antoni Sánchez i Joan Antoni López, a la seu del PP a Vic, el dia que van anunciar que entraven en aquest partit. Foto: Adrià Costa

La crisi de PxC, que sembla que podria acabar amb una escissió, està provocant un terrabastall al si del partit. La proximitat de les eleccions accentua els moviments cap a un costat i cap a l’altre. El darrer episodi, a Manlleu, on Humilde Domínguez torna a PxC, després d’un fugaç flirteig amb el PP.

Antoni Sànchez, Francesc Polo i Humilde Domínguez, regidors de PxC a l’Ajuntament de Manlleu, es van donar de baixar del partit el passat mes de desembre, argumentant que plegaven per “motius particulars” i perquè PxC no estava “a l’alçada de les circumstàncies” per encarar “l’etapa política que Catalunya afrontarà equivocadament”, en referència al procés sobiranista. Els tres van passar a ser regidors no adscrits. Unes setmanes més tard, van anunciar que passaven a formar part de la secció local del PP, amb la mirada posada a les eleccions municipals de 2015.

Ara, Humilde Domínguez s'ho ha repensat: ha deixat el PP i ha manifestat la seva voluntat de tornar a PxC, tal com ha reconegut ell mateix en aquest diari. La junta executiva del partit ha donat el vist-i-plau per tornar-lo a acceptar com a militant.

Domínguez ha sol·licitat a l’Ajuntament que se li deixés tornar a pertànyer al grup municipal de PxC, la qual cosa li ha estat denegada per raons de normativa, ja que aquest grup va desaparèixer en passar els tres a regidors no adscrits i ara no es pot tornar a crear. En tot cas, Domínguez ha explicat que estarà a disposició de PxC al consistori manlleuenc, en qualitat de regidor no adscrit, i que té previst concórrer a les properes eleccions municipals amb aquesta formació, que liderarà Francesc Saborit.

La decisió de Domínguez ha estat molt ràpida i té a veure amb els darrers moviments interns a PxC. “Mira, m’ha donat per això. I ara com que ja no hi ha l’Anglada...”, ha explicat el regidor.
Arxivat a