La processó de Corpus recorre els carrers de Vic i Tona

La festa religiosa, d’origen medieval, és una expressió de la fe i devoció vinculada a les flors i a l’arribada de l’estiu | Tona recupera la tradició, després de més de 40 anys

Redacció Osona.com
23 de juny del 2014
Processó de Corpus a Vic
Processó de Corpus a Vic | Josep M. Costa
Processó de Corpus a Vic. Foto: Josep Maria Costa

La festa del Corpus es va celebrar a Vic durant aquest cap de setmana. L'acte principal del programa va ser la processó del diumenge, que va tornar a recórrer els carrers del nucli antic i que va ser presidida pel bisbe de Vic, Romà Casanova. La processó es va fer a la tarda, després de l’ofici a la catedral.

L'acte també va comptar amb diverses autoritats eclesiàstiques, amb alguns regidors de l’Ajuntament i amb el tradicional ball de l'àliga. A la celebració no hi van faltar les tradicionals catifes de flors. L’afluència de gent al recorregut de la processó no va ser gaire gran, en una data que coincidia amb el pont de la revetlla de Sant Joan.

Una altra població on se va celebrar la processó va ser Tona, que ha recuperat aquesta tradició religiosa, després de més de 40 anys. En aquesta localitat, la processó es va deixar de celebrar durant els anys 80.

La proposta va tenir una bona acollida i va comptar amb la participació de més de dos-cents veïns i el cor parroquial. Els nens que aquest any han fet la primera comunió van tenir un lloc destacat, tal i com marca la tradició, al costat del capellà.

La processó es va fer sortint de la missa de dotze i va donar la volta a l’església parroquial. A més a més, els veïns van constituir una comissió que va preparar un altar davant l'església per a la benedicció eucarística.

La festa de Corpus té un origen medieval i a Catalunya havia tingut una expressió popular molt accentuada que encara avui es conserva en alguns pobles com Arbúcies, La Garriga o Sitges. Les processons de Corpus eren, no solament una expressió de fe i devoció, sinó també una festa arrelada en la vida del pobles i ciutats, vinculada a les flors i l'arribada de l'estiu.

Galeries de fotos del Corpus a Osona:
- Missa i processó de Corpus a Vic, 2014 (Josep Maria Costa)
- Missa i processó de Corpus a Tona, 2014  (Josep Maria Costa)
- Missa i processó de Corpus a Vic, 2013  (Víctor Castelo)
- Missa i processó de Corpus a Vic, 2012  (Adrià Costa)
-Missa i processó de Corpus a Vic, 2011  (Adrià Costa)
- Missa i processó de Corpus a Vic, 2010  (Xevi Mas)
- Missa i processó de Corpus a Vic, 2009  (Adrià Costa)
- Concert de Corpus de la Capella Gregoriana dels Dolors, 2009  (Adrià Costa)
- Elaboració de les catifes de Corpus a Vic, 2009  (Santi Collell)
- Missa i processó de Corpus a Vic, 2008  (Josep Maria Costa)
- Portes obertes a la Catedral de Vic, 2008  (Josep Maria Costa)
- Missa i processó de Corpus a Vic, 2005  (Osona.com)
- Portes obertes a la Catedral de Vic ,2005  (Osona.com)
Arxivat a