Els treballadors de TVE carreguen contra «El pueblo más divertido de España»

Un sindicat fa públic l’elevat cost del concurs, en el que hi participa el Voltreganès, i el qualifica de “dolent per solemnitat”

Redacció Osona.com
18 de juny del 2014
Els alcaldes del Voltreganès, fent-se un petó al plató
Els alcaldes del Voltreganès, fent-se un petó al plató
Primer programa. Per veure el Voltreganès, aneu al minut 15.40

El Sindicato Independiente de Comunicación y Difusión (SI) de RTVE ha criticat durament en una nota el programa “El pueblo más divertido de España”, en el que concursen els municipis de Sant Hipòlit i les Masies de Voltregà. El sindicat dels treballadors ha qualificat el programa molt durament: “És dolent de solemnitat, un ‘bodrio’ televisiu. Una cosa que sabia tot el món de TVE, inclosa la direcció”.

Al sindicat tampoc li ha fet cap gràcia el pressupost del programa, que té un cost estimat de 3,5 milions d’euros, una quantitat que no es correspon a l’actual context de crisi i de retallades. A més, els treballadors han denunciat que la presentadora, Mariló Montero, cobrés 13.000 euros per cada programa. Unes quantitats molt elevades que contrasten amb el minse share de 8% que va obtenir el programa en la seva primera emissió.

El programa ja es va gravar fa uns mesos, però la direcció de TVE ha decidit emetre’l just abans de l’estiu. Segons el sindicat, es tracta d’una estratègia per “aparcar” el programa per dolent i esperar el Mundial de futbol perquè es dilueixi el seu fracàs. A més, en aquesta època les audiències solen baixar normalment.

El sindicat també qualifica de “sorprenent” i “inacceptable” que s'hagi contractat per fer-lo Cuarzo, productora lligada a Ana Rosa Quintana, “competidora directa de Mariló” a la franja matutina.

Un total de 22 pobles competeixen en aquest concurs, en el que estan representats totes les comunitats autònomes. Cadascuna d’aquestes compta amb un reconegut còmic que els apadrina. En el cas del Voltreganès és l’actriu Sílvia Abril.

Cada setmana s’enfronten entre sí dos pobles: hi ha proves d’ enginy i habilitats, a més cada localitat ensenya les seves tradicions, personatges curiosos, històries i llegendes, anècdotes, festes, gastronomia o cançons populars.

La participació dels dos municipis osonencs al concurs no ha estat exempta de polèmica. L'ANC Voltreganès ha protagonitzat diversos actes on ha reclamat als dos ajuntaments que es retiressin del programa.