El Museu del Ter passa definitivament a mans de l'Ajuntament de Manlleu

El ple aprova en una sessió plàcida l’acceptació dels actius i passius de la Fundació

Redacció Osona.com
19 de juny del 2014
La sessió del ple de Manlleu del passat dimarts
La sessió del ple de Manlleu del passat dimarts | Adrià Costa
Ple de juny a l'Ajuntament de Manlleu. Foto: Adrià Costa

El ple municipal de Manlleu, celebrat aquest dilluns , va aprovar per unanimitat la l’acceptació de la cessió global dels actius i passius de la Fundació Privada Museu del Ter, en especial, va acceptar el retorn a l’Ajuntament de l’edifici on s’ubica el Museu del Ter, situat al passeig del Ter. Aquest equipament va ser objecte de cessió d’ús per part de la corporació en el moment de constitució de la Fundació, juntament amb totes les seves accessions.

Aquest era el darrer pas legal del retorn del Museu del Ter a l’Ajuntament, a causa de la seva greu situació econòmica. Al ple del mes passat ja es va aprovar la liquidació de la Fundació .

A partir d’ara, el Museu del Ter serà gestionat directament per l’Ajuntament a través de la seva pròpia organització ordinària. Es crearà, en el sí del Consell Municipal de Cultura, una comissió sectorial específica del Museu del Ter, integrada, com a mínim, per les persones que han tingut la condició de membres del Patronat en el moment de dissolució de la Fundació.

Els treballadors que prestaven els seus serveis a la Fundació Privada Museu del Ter en data 17 de juny del 2014, en virtut d’un contracte indefinit o d’un contracte laboral temporal d’obra o servei determinat, passaran a prestar serveis amb les mateixes condicions laborals a l’Ajuntament de Manlleu.

El jutge de pau continua

La sessió del ple va ser molt plàcida i es van aprovar tots els punts de l’ordre del dia per unanimitat. La tranquil·litat només es va alterar en el torn de preguntes del públic, quan un representant de la CUP va demanar explicacions pel sou del regidor Josep M. Anglada i quan un dels membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) que estan acampats a la plaça Fra Bernadí de Manlleu va demanar més implicació directa a l’alcalde, Pere Prat, per tal de resoldre el conflicte. Prat va contestar que l’Ajuntament els havia donat tot el suport necessari i que ja havien rebut la visita de dos dels regidors de l’equip de govern.

Sebastià Casadevall, aquest dimarts al ple de Manlleu. Foto: Adrià Costa

Pere Castells, un dels activistes de la PAH que va intervenir al ple. Foto: Adrià Costa


Per altra part, el ple va aprovar designar per quatre anys més Sebastià Casadevall Feixas com a jutge de pau titular, i Assumpta Pujol Llagostera com a jutgessa de pau substituta.

El ple, en breu

Com en cada sessió, els regidors van informar de les principals activitats de la seva regidoria. Us en destaquem algunes:
 
Han finalitzat dues actuacions urbanístiques que hi havia en curs: d’una banda, l’actuació del carrer Dr. Oliveres confluència amb carrer Puigsacalm, que consistia en la unió mitgeres i tenia una doble finalitat, la millora del trànsit rodat i la millora estètica; i d’una altra, l’actuació de millora de trànsit rodat i per a vianants del camí del tennis, intentant millorar la seguretat per als vianants i la secció de calçada estreta en algun punt on s’ha establert prioritat de pas.

La zona verda del passeig del Ter, zona del costat del camp de futbol, s’obrirà el proper dijous 26 de juny per al gaudi de la ciutadania. La zona  té més de 6.600m2 i pretén avançar en la millora del passeig del Ter i augmentar els metres quadrats de zona verda del municipi.

El 23 de juny acaba el termini per a la presentació de propostes econòmiques per al projecte a la rotonda amb el carrer Cavalleria. El plec de clàusules per a la rotonda del Pont de Can Molas ja s’ha aprovat.

Intervenció de Carme Trillas. Foto: Adrià Costa

Àlex Garrido. Foto: Adrià Costa

La brigada portarà a terme l’adequació i millora de les dues parades de bus del passeig de Sant Joan amb avinguda de Roma.

Els dies 27, 28 i 29 de juny Manlleu acollirà el MASC, Manlleu Special Cup. Es tracta d’una competició de futbol 5 per a persones amb discapacitat intel·lectual. Aquest esdeveniment està organitzat per l’AEC Manlleu, Special Olympics Catalunya, Fundació ACELL, Sant Tomàs i l’Ajuntament de Manlleu.

La piscina municipal obrirà el 21 de juny i tancarà el 10 de setembre.

L’Ajuntament de Manlleu organitzarà el 4 de juliol una recepció al Club Patí Manlleu pels èxits aconseguits.

Amb la modificació del pressupost aprovada en el ple es faran millores a l’enllumenat i a la zona de les graderies del pavelló municipal.

Entre finals de juny i principis de juliol acaben els plans d’ocupació que varen començar al desembre. Ha sortit la convocatòria de plans ocupació per a persones que cobren el PIRMI i en principi a Manlleu n’hi tocarien 17, ara cal presentar projecte. Aquests plans d’ocupació combinen formació i treball.

El període de preinscripció a les escoles bressol ha finalitzat sense incidències i s’han pogut satisfer les peticions de totes les famílies.

L’Ajuntament de Manlleu penjarà la bandera de l’arc iris (bandera LGBT) al balcó el proper dissabte, 28 de juny, dia internacional de l’orgull LGBT

Josep Colomer, Fina Sala i Rafa Cuenca. Foto: Adrià Costa

Pep Mas, Maria Josep Palomar i Joan Torrentgenerós. Foto: Adrià Costa

Activistes de la PAH. Foto: Adrià Costa

Intervenció de Josep Suriñach. Foto: Adrià Costa

Maria Teresa Gallifa i Josep Maria Freixa. Foto: Adrià Costa