Recull amb la presentació dels 38 projectes dels Premis Innovacat 2014

Els participants expliquen les seves propostes en només tres minuts

Redacció Osona.com
17 de juny del 2014
Una de les presentacions a Manlleu
Una de les presentacions a Manlleu
Premi empresa jove

Clica a 'Lista de reproducción' per accedir als diferents projectes

Premi empresa avança

Clica a 'Lista de reproducción' per accedir als diferents projectes

Els impulsors dels 38 projectes que opten als Premis Innovacat 2014 van presentar-los fa uns dies davant el jurat. En altres edicions aquest era un acte tancat, però enguany es va obrir a la resta de projectes presentats, a empreses de capital risc, inversors...
 
La presentació es va fer al Restaurant el Morter de Manlleu. Les primeres 11 presentacions van correspondre a les Empresa Avança i la resta, 27, a les Empresa Jove. Cada empresa tenia tres minuts per presentar el seu projecte davant el jurat.

Els Premis Innovacat, que es van presentar el passat mes de febrer , són una iniciativa pública i privada consolidada, que premia la innovació i el creixement empresarial de les empreses de la comarca d’Osona. En aquesta línia es continua treballant i se segueixen convocant dos guardons:

- Premi Empresa Avança. Premi a l’empresa innovadora de més de cinc anys d’activitat que destaqui per la seva trajectòria i capacitat d’adaptació als canvis i a les noves oportunitats. Té una dotació econòmica de 20.000 euros.

- Premi Empresa Jove. Premi a l’empresa innovadora de recent creació, de fins a cinc anys d’activitat, que destaqui per la seva capacitat d’expansió i creixement. Té una dotació de 12.000 euros.

Enguany, es manté el premi addicional per a les empreses guanyadores de cada categoria, que es va iniciar l’any passat. Es tracta d’un viatge empresarial fet a mida per conèixer de primera mà les tendències del seu sector, incorporar noves idees per innovar, fomentar la cooperació i ampliar la visió de l‘empresa.

A més, hi ha cinc premis extraordinaris consistents en un pla d’acompanyament en la gestió empresarial. Aquest acompanyament consistirà en 20 hores de consultoria de la mà d’un professional expert, de manera personalitzada.

Rotacions a l'organització

Aquest any, les empreses Seidor i Technotraf s’afegeixen a l’organització d’aquest premi, en detriment de Benito Urban, que s’ha despenjat després del seu canvi d’accionariat. Aquestes dues firmes, juntament amb les habituals en altres edicions -Bon Preu, Girbau, La Farga Group i Casa Tarradellas- representen sis empreses de sectors ben diferents però que aposten per fomentar el dinamisme empresarial a la comarca. L’organització la completa l’Ajuntament de Manlleu.

Seidor, que va aparèixer al mercat l’any 1982, és de Vic i està formada per un grup d’empreses especialitzades en la implantació de solucions per la gestió empresarial en l'entorn SAP. Es dedica a proveir solucions integrals a requisits empresarials canviants en l'àmbit de les tecnologies de la informació.

L’empresa de Sant Vicenç de Torelló Technotraf wood packaging ofereix solucions estàndard així com projectes a mida en fusta. La firma ha estat adquirida recentment pel proveïdor d’envasos de cosmétics Quadpack Group i el grup industrial Alba Andrea Divisió , propietat de la família Carandell.

Els Premis Innovacat, amb caràcter bianual, van crear-se l’any 2005 per la inquietud de Benito, Bonpreu i l’OPE. En cada edició han sumat nou socis, primer va ser Girbau, després La Farga Group, llavors Casa Tarradellas i ara Seidor i Technotraf . El 90% dels projectes guanyadors durant aquests anys encara funcionen.

Més informació, al web dels Premis Innovacat
 


Galeries de fotos dels premis Innovacat:

- Edició 2012 (Adrià Costa)
- Edició 2010 (Adrià Costa)
- Edició 2008 (Adrià Costa)
-Edició 2006 (Osona.com)

Presentació de projectes als Premis Innovacat. Foto: Adrià Costa
Arxivat a