L'Ajuntament de Torelló passa balanç de les incidències de la calamarsada

La Policia Local va rebre una trentena de requeriments i els Bombers deu avisos, vuit per inundacions | Ramon Espadaler i Joana Ortega s’han interessat per la situació del municipi

Redacció Osona.com
16 de juny del 2014
Una excavadora retirant la pedra acomulada a la plaça d'en Pujol de Torelló
Una excavadora retirant la pedra acomulada a la plaça d'en Pujol de Torelló | Txus Penas
Una excavadora retirant la pedra acomulada a la plaça d'en Pujol de Torelló- Foto: Txus Penas

L’extraordinària tempesta que va caure diumenge a la tarda a Torelló va deixar 54 litres en forma de calamarsa en menys d’una hora i va causar diferents afectacions a causa dels gruixos que es van acumular en alguns punts del municipi, segons un resum d’incidències que acaba de fer públic l’Ajuntament de Torelló. Les principals acumulacions es van registrar sobretot en punts com la placeta d’en Pujol o la ronda de les Pollancredes.

Durant l’episodi de tempesta, la Policia Local va atendre una trentena de requeriments de ciutadans afectats (alguns a través del 112, però la majoria adreçats directament a la policia). Els Bombers van rebre 10 avisos, vuit per inundacions, un per un accident lleu i un altre per la caiguda d’un arbre al camí de la Coromina.

El primer requeriment per temes d’aigua va tenir lloc a tres quarts de quatre, però va ser poc significatiu. A partir de llavors els avisos es van incrementar i es van tallar els accessos a la  placeta d’en Pujol, carrer Enric Prat de la Riba, ronda de les Pollancredes, Horta de Can Bassas i avinguda Pirineus, a causa de l’acumulació d’aigua i pedra.

Es van registrar caigudes d’arbres a Rocaprevera, on es va tallar el trànsit, i també a Can  Tarrés, on un arbre va caure damunt un cable de telèfon. També va quedar afectat el pas soterrani de Renfe, que es va inundar, i la rampa del Mercat Municipal, on es va registrar una gran acumulació de pedra. D’altra banda, en diferents punts, la força de l’aigua va aixecar les tapes de clavegueram, i els semàfors de la zona de Malianta van quedar fora de servei. Una retroexcavadora va netejar la gran acumulació de pedra a la placeta Pujol, ronda Pollancredes i avinguda Pirineus.

A causa de l’emergència es van activar els cossos de la Policia Local, Protecció Civil, la brigada municipal d’obres, Bombers i el servei d’aigües municipal, que va ajudar a buidar l’aigua acumulada a l’avinguda Pirineus.

Finalment, a les vuit del vespre es va restablir la circulació amb normalitat a tots els carrers de la població.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Casals, destaca “la implicació dels serveis municipals i del conjunt de la ciutadania” i que tot l’operatiu es va coordinar des de la Policia Local. El fet que es localitzessin punts crítics en diferents llocs del poble va afegir complexitat a les tasques.

La mateixa tarda de diumenge, el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, es va posar en contacte amb l’alcalde, Santi Vivet, interessant-se per la situació. I dilluns al matí, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, va parlar amb l’alcalde i es van emplaçar a estar en contacte fins a la completa resolució de les afectacions causades pel temporal.
Torelló, aquesta tarda. Foto: Txus Penas

Torelló, aquesta tarda

Torelló, aquesta tarda

Un punt de Torelló, aquesta tarda Foto: Albert Alemany/ND


Foto: Albert Alemany/ND

  Foto: Albert Alemany/ND

Un punt de Torelló, aquesta tarda Foto: Albert Alemany/ND



Arxivat a